Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 25 mei 2014

Vroemmm!!

Wat een herrie! Uitlaat kapot....grrrr.
Ik rij over de autosnelweg naar Odense, laat in de middag, om Philip naar huis te brengen. Ik hoor iets rammelen, ik hoor het geluid aanzwellen...vroemmm....een groot gat in de uitlaat! Niks anders te doen dan doorrijden...niks anders te doen dan ook maar weer terug te rijden, naar huis, achter de eega aan.....vroem, vroem over de snelweg. 
Morgen maar een tijd afspreken voor reparatie.

Afgelopen maandag hebben we het hele huis overhoop gehaald om de portemonnai van manlief te zoeken. Niks hielp, dus de pinpassen geblokkeerd. De politie gebeld; misschien is t'ie gestolen? Een voorlopig rijbewijs gekregen. Een tijdelijk bewijs van het ziekenfonds. Man, wat zit er veel in een beurs.....
Als alles weer werkt en ingekocht is (t'ie nie voor niks) dan vinden we die portemonnai natuurlijk.....ergens....

Tja, wat hebben we meer gedaan deze zondag.
Naar de stembus geweest. Voor het EP. Om te bezuinigen zijn er een aantal stemlokalen minder in de gemeente. Dat was te merken....tjonge, jonge wat een rij "wachtenden voor u". De eerste keer gaven Philip en ik het op. Iets na vieren stond er een immense rij voor "nr. 3, maar wij moesten bij nr. 2 zijn en stonden (hoera) na vijf minuten weer buiten.


Tussen de eerste stem-poging en het laatste bezoek aan het stemlokaal zijn we naar het strand geweest, naar de haven met de speelplaats en naar de stad, waar we aan de havenkant ijs hebben gegeten.


De speelplaats bij de haven benadrukt dat Fredericia ooit een vrijstad was,
waar plaats was voor alle religies. Een moskee, een tempel, een kerk en een synagoge staan hier als speelhuisjes.
Het nieuwe café "MUMS" met twee terassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!