Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 26 augustus 2016

Het is weer gauw gewoon...

Dus daarom nu een laatste impressie over Boedapest.

Maandag, laatste dag.
Regen die met bakken uit de hemel viel. 
Dat wordt "dingen van binnen" bekijken.
(De mooie Synagoge hadden we gisteren gezien)

Maandag waren de Markthallen wel open, maar mensen, mensen, wat een volk!



De "frietkramen " zien er hier wat anders uit en verkopen zeker wat anders.
Een vorm van broodzakken, waar worstjes, paprika, zure augurken en meer wordt ingestopt. Of het brood ook gegeten wordt weet ik niet. Zolang wachtten we niet.
Veel kip...en wild en ochgerme ganzenlever en ganzenlever. 
Foie Gras. 
We vonden het wel merkwaardig dat er bij de meeste Hongaarse gerechten weinig of geen groente te zien is.
Je krijgt meestal ingemaakte zoetzure augurken, zuurkool of andere gekookte/gestoofde kool. En uien! Overal zaten die in.
De tomaten werden gebruikt voor de Hongaarse Tapas: halve sneetjes geroosterd (wit) brood met in stukjes gesneden tomaten, uien en een knoflookdressing.
En dat terwijl de Markthallen uitpuilden van verse groentes en fruit...

Wij dronken een kop "kava" = koffie. 
Lekkere espresso.

De regen hield maar niet op.


Hier het plein voor de markthal.

We besloten naar de Stefans Dom te gaan.
Jas aan, paraplu omhoog:


Deze optocht voor een of andere weldoende organisatie trotseerde alles.


Hier ligt 'ie dus.
Waarlijk een Dom.

Tegen de avond werd het droog en konden we weer buiten eten voor onze laatste Forinten.

De volgende dag...heel vroeg op en met de taxi naar het vliegveld.
Om negen uur 's ochtends stonden we alweer op Deense bodem.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!