Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 18 oktober 2011

De oranje hallen.


Het centrum van onze stad, bij de oude haven, is aan het veranderen. Eerst verdween de grote stinkfabriek van Kemira en liet een prachtig open gebied achter, vlak aan het water van de Lillebælt. En afgelopen zomer verhuisde de scheepswerft naar Odense. De dokken werden verkocht, de meeste loodsen en hallen gingen tegen de vlakte, maar de oranje hallen bleven liggen.

Het gebied waar Kemira lag is nu beplant met bomen, er staan banken, volop speelplaatsen en een hele lange kade om te vissen (met vergunning natuurlijk).

De oranje hallen hebben een nieuwe bestemming gekregen als " de koude sportshallen van de stad".
Ze kunnen worden gebruikt door iedereen die zin heeft om zich te bewegen. Je kunt er voetballen, handballen, skateboarden, parkour lopen en nog veel meer. Je moet dus zelf zorgen dat je het warm krijgt in die koude hallen, maar van regen en wind krijg je geen last.

Er was overigens een wedstrijd uitgeschreven: "wie maakt het beste bestemmingsplan voor Fredericia C!?". Die is gewonnen door........... een nederlands architectbureau!! (Ik hoop alleen dat ze niet teveel huizen gaan bouwen).

1 opmerking:

  1. Dat lijkt me best een goede bestemming voor zo'n grote hal.

    Mooie opdracht voor dat NL bureau.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!