Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 28 november 2011

Post......


Vanaf 1. januari 2012 moeten alle brievenbussen helemaal vóóraan het huis hangen. Neee, geen anderhalve meter binnen het heggetje maar vooraan aan de straatkant. De postbode moet er, op de fiets zittend, bij kunnen! En anders....dan krijg je geen post meer! Ja, ja Post Danmark; jullie hebben wel zowat al jullie eigen glazen ingegooid! Er is al een paar jaar geen postkantoor meer hier in de stad, slechts een posthoekje in één supermarkt. De porto is jaar na jaar zoveel gestegen dat het nu dubbel zo duur is als in NL om een brief te versturen. Pakjes afhalen kan alleen op één plaats in de stad. En nu dan het verplaatsen van de brievenbussen, wat voor vele mensen betekent dat ze een statief moeten aanschaffen om die bus aan op te hangen. Zelfs al hangt de onze al jaren op de goede plaats, vind ik toch dat veel mensen in hun beurs moeten grijpen....en voor wat?? De post wordt slechts vier keer per week rondgebracht en als ik eerlijk moet zijn zit er niet veel van belang tussen. Een enkele rekening die nog niet digitaal verstuurd wordt, een tijdschrift of een vakblad. Het weekkrantje brengt de krantenjongen rond. Ja Post: jullie zullen binnenkort werkeloos zijn. No Hope, no Cash en no Jobs. Het merendeel van de denen doet alles digitaal!

3 opmerkingen:

  1. Tja, Denemarken is waarschijnlijk behoorlijk dunner bevolkt dan NL, dus dan is het relatief een stuk duurder om post te bezorgen. Vervelend voor de mensen die niet zo veel digitaal doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat papieren post sowieso binnenkort ophoudt te bestaan. Ik ontvang bijna niks meer in mijn brievenbus, alles gaat digitaal. Lang leve de bomen en het milieu! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. PostDK lijkt dus nog meer in te krimpen dan PostNL!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!