Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 15 december 2011

De laatste conferentie van het jaar.

Nog een keer naar Aarhus, deze keer voor de landelijke EGU conferentie. Weer een hotelovernachting en gegaranteerd een hoop lekker eten. Omdat het de kerstmaand is zijn alle buffets overvuld met alles wat een goede deense kerstlunch voorschrijft. Wat dat zoal is ? welaan hier is de lijst:

Julesild /kerst haring
Zalm en minstens vijf verschillende soorten haring in saus.
Hierbij roggebrood.


Warme gerechten zoals gebakken visfilet, verse worst, gehaktballetjes, varkensbraad, gebakken appeltjes met spek, paté met bacon en champignons, duitse biefstukjes met gebakken ei en ui, gebraden eend, boerenkool á la creme, witte gewrongen kool, rode kool met appeltjes, asier (pompoen in het zoetzuur), bruine aardappeltjes.......

Vleeswaren, kippensalade, zult met mosterd en rode bietjes.


gebraden eend
bruine aardappeltjes
Tot slot:
fruitsalade, ris à l'amande met kersensaus en diverse soorten kaas.

Velbekomme ! (dat het U goed mag bekomen).

2 opmerkingen:

  1. Oh, wij aten zojuist ook nog zalm. Gegrild, met gebakken aardappeltjes, spruitjes en salade. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een straf om naar zo'n conferentie te 'moeten'. ;-)

    Ik zou best wel eens van zo'n buffet willen proeven. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!