Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 9 december 2011

Kerst kursus.Wij houden geen personeels kerstfeest op mijn werk, maar we gaan op de kerst tour! In plaats van één avondje feest gaan wij twee dagen op studiebezoek in een andere regio. Met de bus, een lekker etentje, een avondje theater en een hotelovernachting inclusief. Dit jaar had ik het georganiseerd en we begonnen in Herning, op de HIH, Handels -en Ingeniør Hogeschool, die nu gefussioneerd is met
'
Birk Herning  Aarhus universiteit (HIH)
Aarhus Universiteit. 

De specialiteit hier is, dat er al gedurende de opleiding (bachelor én kandidaat) een hechte band en samenwerking is met een bedrijf. De student wordt al in het 3.de semester aan een bedrijf naar keuze gekobbeld en de opleiding verloopt deels op de uni en deels in het bedrijf. De student krijgt een bedrijfsmentor en heeft een studiebegeleider. De uitkomst: 95% heeft al een baan voordat ze klaar zijn met hun studie! We zijn op de universiteit geweest en op een van de mentorbedrijven KK-Electronics. Enorm inspirerend!!

Daarna zijn we naar Aarhus gereden, waar we onze spullen in het hotel dropten en met de bus naar het centrum. Een drink (og twee), eten in restaurant Italia en naar de voorstelling " Varm luft i Canal
Musikhuset Aarhus
Grande" in het prachtige Musikhus.

DS=Føtex, Netto; Bilka, Tøj&Sko, AZ
Vanochtend hebben we het hoofdkantoor van "Dansk Supermarkeded bezocht, waar we een fantastisch inzicht kregen in het koncept en de vele mogelijkheden voor jobs, van leerlingen tot leiding.

Daarna hebben we gelunched in de kantine van VIA University College, waar we meer te weten kwamen over de opleiding Nutrition and Health.
Al met al een paar zeer geslaagde dagen! Een leuke bijkomstigheid was ook dat wij allemaal  "drillenisse" zijn voor een ander (en daarom ook een drillenisse hebben). Zo werden er in de bus pakjes ongemerkt op je stoel gelegd of door de chauffeur doorgegeven. Eentje kreeg ongemerkt een hoop papiersnippers in haar tas, een andere watten in zijn zakken. En ik, ik kreeg sterrenstaafjes en bonbons!


1 opmerking:

  1. Inspirerend hoor, zo'n tweedaagse studiereis. En ook nog heel gezellig dus. Dat fenomeen van die 'plaag-nichtjes' ken ik helemaal niet; wat grappig!

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!