Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 6 februari 2012

Parkerings-idiotie.


Er was eens een stadje dat graag een betere binnenstad wilde hebben, met meerdere winkels en graag wat leven na zonsondergang. Daarom vond de gemeenteraad dat het plaveisel in het centrum vernieuwd moest worden. Er werd heel duur italiaans graniet gekozen, waar maanden lang op gewacht moest worden. Het aanleggen vergde zoveel tijd dat er moeilijk bij de winkels te komen was, en dat koste de eerste winkeliers de kop. Al tijdens de aanleg was er veel critiek op de straatbelegging en als klap op de vuurpijl werden alle koperen deksels, die als afsluiting dienden, gestolen.

De stads-schatkist moest betalen.

Nu de stad verfraaid was moesten een aantal lelijke panden verdwijnen en men besloot een heel nieuw winkelcomplex te bouwen,met een grote parkeergarage. Dit pand en de bijbehorende parkeergarage koste veel meer geld dan eerder voorzien. Wat nu?

De schatkist was zo goed als leeg.

Er werd voorgesteld om betaald parkeren in te voeren. Niet overal, aan de rand van de binnenstad moesten er vrije plaatsen blijven omdat veel mensen die op het gemeentehuis werken van "buiten" komen en hun auto kwijt moeten kunnen.
Maar zoveel auto's komen er niet hier; ergo: alle betaalde parkeerplaatsen stonden leeg en de stad leek een spookstad. Tot overmaat van ramp had men ook de verkeerde meters besteld, die ook vaak niet werkten (maar een P-bon kreeg je toch). En de winkeliers aan het klagen!

3 weken hebben ze stand gehouden; tot de burgemeester eiste dat ze verwijderd werden. De oude regels zijn weer her-ingevoerd, de oude borden staan er weer! Wat dat grapje heeft gekost??
Veel winkels hebben hun klantenkring weg zien kwijnen. Natuurlijk, door de crisis, maar zeker ook door het handelen als een kip zonder kop!

De schatkist kunnen ze opstoken: daar is niks meer te vinden.

Wat winkelstad betreft zijn we allang gepasseerd door de steden in de buurt.
Nu is er helder hoofd dat vindt dat we de stad van de "events" moeten worden......


Misschien een noordpoolstad? Het vriest nu, om zeven uur in de avond 9,2 graden....Maar zeker weten: dat is van voorbijgaande aart!

2 opmerkingen:

  1. Tjonge jonge, wat een gedoe zeg. En niemand is er beter van geworden. Of toch wel... de leveranciers van de bestrating, de garage en de parkeermeters...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tjonjejongejonge, het lijken wel ambtenaren! ;0(

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!