Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 21 maart 2012

Het was zo'n heerlijk weer vandaag dat ik iets eerder mijn computer dicht klapte en naar huis ging. Het voorjaar begint uitstekend, mag ik zeggen. Ik had ook een opgeruimd gevoel, omdat mijn "zaken" klaar liggen om te worden overgedragen in verband met het goedkeuren van een speciale opleiding. Even hard geknokt, maar het heeft gebaat. 


Gisteren is er een nieuwe school-structuur door de gemeenteraad goedgekeurd. In plaats van twaalf scholen worden er vier district-scholen opgericht, wel op verschillende matrikelen. Er komt ook een nieuwe indeling, de helft van de scholen is voor de onderbouw (0 - 6 klas) de anderen krijgen de bovenbouw (7 - 9 klas).
Sommige scholen gaan dicht.....

Købmagergadesskole

Het bijzondere onderwijs gaat ook anders georganiseerd worden en dat betekent ook dat veel kinderen "geincluseerd" moeten worden. Daar gebruiken wij hier "veel te veel geld voor", werd er gezegd en prompt kwam er een overblik over de andere landen van Europa. Daar wordt nooit vermeld of dat includerende onderwijs nu wel of niet goed is :-). Enfin, we gaan nu dus "net als de rest van Europa" bezuinigen, want in hoofdlijnen komt het natuurlijk daar op neer.  Maar wie weet of er iets goeds uitkomt; soms moet je alles op z'n kop zetten om opnieuw te beginnen. 

Dat doen wij ook!2 opmerkingen:

  1. Voor Nederland ging 'inclusief' onderwijs toch iets te ver, daarom is het 'passend onderwijs' geworden. Dus er blijven scholen voor speciaal onderwijs, maar die moeten de klassen groter maken. Per regio mogen de scholen onderling uit maken welke school wat voor kinderen kan plaatsen. En dat allemaal met minder geld. Het wordt hier ook heel spannend hoe dat gaat uitpakken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd dat je met een nieuwe opleiding kunt beginnen. Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!