Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 9 augustus 2012

Grond

Vannacht zijn we wakker gehouden, ingesluimerd en weer wakker geworden van het doffe bonken van heipalen. De nieuwe rondweg, die nu al jaren in de planning zit begint klaar te komen. Het werk heeft bijna 2 jaar stil gelegen. Eerst ging de ene aannemer failliet, toen de andere, en de derde die het werk aannam kwam in de problemen omdat de spoorwegen de tunnel niet goedkeurden. Die tunnel moet dus nu helemaal opnieuw verstevigd worden en dat betekent heien, heien en heien. Het moet 's nachts, omdat het treinverkeer er anders hinder van zou hebben.....


Thuis ligt het pad ook open.
Daar was een rioleringsbuis kapot. We zagen het toen we thuis kwamen van vakantie; de grond was verzakt. Eerst dachten we nog dat door de zware regenbuien kwam, maar....er waren wat rattengaten (die hebben mijn kompost leeggevreten) dus we hebben er maar een expert bij gehaald. Gelukkig zijn we er op tijd bij; de ratten zijn niet binnengekomen! Nu is alles weer vernieuwd en wij lopen met argusogen de tuin door...want als een rat zich daar vertoond gaan de vallen erop!


En als het dan toch over grond gaat: de gemeente heeft de prijzen van bouwgronden gehalveerd. Nu kun je 800 vierkante meter kopen voor 45.000 Euro.
2 opmerkingen:

 1. Voor dat heien in slaapritme overgaat......
  Hier wordt ook gebouwd en kavels zijn te koop voor € 300,- per vierkante meter: wát een verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in de Randstad zul je al gauw zo'n half miljoen moeten neertellen voor zo'n stukje grond...

  Wat vreselijk balen lijkt me dat, dat heien 's nachts. Ik zou flink wat nachtrust te kort komen.

  Fijn dat het lek gedicht is en nu maar hopen dat de ratten wegblijven.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!