Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 28 september 2012

Met en zonder....

Het gaat weer beter met de dochter. Vandaag werd haar een mogelijkheid aangeboden om het weer te gaan proberen. Helaas is het conflict met de leiding niet opgelost maar wordt in het zand gestopt. Ze moet er ook nog even over denken.....maar keert waarschijnlijk wel weer terug met in haar hoofd het plan om in elk geval elders te gaan soliciteren. Baantjes ligger hier helaas niet voor het oprapen en ook in het onderwijs is er de laatste jaren flink bezuinigd. Ik zie in de statistieken dat de werkeloosheid hier op 7,7% ligt (in NL "slechts" 4,5 %). 

Het goede nieuws is dat schoonzoon een nieuwe baan met hogere functie heeft bemachtigd. Dat is een lang proces geweest, met onderzoeken, testen en meerdere gesprekken. Maar nu is hij dan regiochef in een raadgevend ingenieur bedrijf. Het naadje van de kous weet ik niet, maar morgen wordt Carls verjaardag gevierd en dan hoor ik vast meer.


Carl en Philip worden allebei 3 jaar in oktober en mogen daarom allebei naar de børnehave (kindergarten). Maandag beginnen! Dat wordt een grote overgang. Allebei worden ze nu opgepast bij een dagmoeder, waar maar 2 of 3 andere kinderen zijn. In de børnehave zijn de groepen net zo groot als de kleuterklassen in NL; dat zal best vermoeiend worden :-)) 

Gelukkig kunnen ze allebei langzaam starten. Dochter is nog thuis en schoondochter is werkzoekend, wat haar héél erg frustreerd! Het is toch ook vreselijk vervelend en irritant dat je met een goede opleiding nergens wordt aangenomen! Ze is deze week nog op solicitatie gesprek geweest, maar de "strijd" werd gewonnen door een vrouw met leiding-ervaring. Oh, ik zou het haar zo gunnen: een baan!

1 opmerking:

  1. Wat lijkt me dat naar, als je langere tijd geen werk kunt vinden.

    Ik heb zelf nooit lang zonder werk gezeten (behalve toen ik niet wilde werken, omdat ik kleine kinderen had). Mijn man is een paar jaar geleden 'weggewerkt' bij de ING, maar heeft daarna wel twee keer werk gevonden. Wat hem niet beviel overigens, dus uiteindelijk is hij voor zichzelf begonnen, wat hem heel goed bevalt.

    Leuk dat de jongens binnenkort naar de peuterschool mogen!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!