Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 22 december 2012

Morgen is het...

Morgen is het lillejuleaften, kleine kerstavond en de meteorologen voorspellen een sneeuwstorm. Het heeft hier de hele dag al flink gewaaid en de temperaturen liggen rond het vriespunt. Morgen (misschien vannacht) gaat het weer sneeuwen en als de wind nog meer aanwoekerd - ja, dan krijg je een sneeuwstorm. Alle reizigers hebben zich voorbereid en de treinen en wegen waren vandaag propvol. Aan dat gereis en de planning ervan zie je toch maar weer dat we een eiland-land zijn. Als het stormt gaat de brug dicht en varen de ponten niet. Velen zijn daarom  nu al op de plaats van bestemming.....


Morgen zijn alle winkels open omdat kerstmis hier de 24 december gevierd wordt en dan is alles dicht. 's Middags zijn er diensten in de kerken; het kerstdiner wordt kerstavond genuttigd en de cadeautjes worden op kerstavond uitgepakt.


Wij doen het dit jaar een beetje anders.
Morgen,op lilleaftensdag, zijn we uitgenodigd bij dochterlief en gezin, waar pakjesmiddag wordt gehouden. 
Kerstavond komen ze hier...met de jongste van het spul; de anderen gaan naar hun vader (als mijn koppige kleindochter dat wil, wat lang niet zeker is).

Eerste kerstdag doen de chef en ikke lekker NIKS !! Misschien wat wandelen, tv kijken, boek lezen......

Tweede kerstdag komen onze kinderen met aanhang en onze vrienden. Zóóó leuk. De kinderen van onze vrienden zijn intussen volwassen en hebben zelf een lief, maar ze vinden het erg leuk om toch ieder jaar van de partij te zijn (mét hun lief). Ik ben zeer be-eerd!

Dit jaar maken we een kerstbuffet, dan wordt er wat meer rondgeschoven....

Vandaag hebben we daarom alle boodschappen gedaan; ik heb nog twee wassen gewassen; de boekhouding is bijgewerkt; de kerstcadeaus zijn binnen; de pakjes voor het pakkenspel ook.....
Morgen nog een kersstukje maken, that's it!


Ik wens jullie allemaal:

Hele prettige, warme en gezellige kerstdagen.

En, zoals ze hier zeggen: 


Kerstmis is het feest der harten.

Glædelig Jul!

3 opmerkingen:

Gezellig, laat gerust een reactie achter!