Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 17 december 2012

Wat een dag!

Ik had vandaag een vrije dag en omdat Carl gisteren maaggriep had had ik afgesproken dat hij bij ons kwam. Carl is makkelijk....daarom konden veel van mijn geplande dingen doorgaan ondanks een paar krampjes en een paar vieze luiers....
De kerstboom wilde ik graag vandaag zetten en daarvoor moest ik het geheime hol in. Kijk, dat is nog een spannend! Vooral omdat de gevonden kabouters mee naar binnen gingen en daar bleven wonen.Toen naar beneden met de kerststal en de spullen voor de kerstboom.
Carl zette de kerststal op na de vraag waarom ze allemaal in een vogelhuisje moesten wonen.
Het kerstverhaal kwam tevoorschijn en tegelijkertijd kwamen de beeldjes op hun plaats.


In de stal staat een kaarsje tussen de os en de ezel; de herders hebben alle schapen samengedreven en de koningen knielen voor de dromedaris.... 

Toen de kerstboom zagen, in de houder zetten en optuigen.
Die ziet er nu zo uit...


Traditiegetrouw rood en wit. De ster bovenop; een engel, harten en trommels, vlaggetjes en klokjes.

Tussendoor moesten we wat eten, spelen, verhaaltjes voorlezen en, zoals ik me had voorgenomen, naar het ziekenhuis in Kolding om onze hoogbejaarde buurman te bezoeken.
De chef wilde mee,moest eerst nog wat pakjes afgeven en postzegels halen maar tjeminee, geen doorkomen aan. Het was net of iedereen vrij had vandaag en een ieder massaal naar de winkels trok. Dat hebben we opgegeven en gelukkig konden bij het tankstation postzegels kopen.

Op weg naar Kolding werd de mist dikker en dikker en in een keer, op de afslag, stonden we stil. Katastrofeblink aan. Op de weg stonden twee vrouwen, de ene bewapend met een stuurslot-stang.
Op de weg lag een gewonde ree, die vergeefs probeerde overeind te komen, maar veel te veel schade had opgelopen. Dan moet je zo'n beestje afmaken en gelukkig had ik de chef bij die de ree resoluut de genadeslag gaf.
Net achter ons stond de ambulance, die het verkeer sperde; goed gepland!


De buurman mankeerde gelukkig niet zoveel. Hij was gevallen in een winkel en zijn knie werd dikker en dikker. Zijn zwager was overgekomen en had de dokter gebeld die hem naar het ziekenhuis kreeg. Het grootste probleem is waarschijnlijk dat hij helemaal alleen woont en alle hulp weigert. Hij heeft niet zo graag andere mensen in huis. Daar zal nu dus wel verandering in komen.

Morgen ga ik weer gewoon werken.....4 opmerkingen:

 1. Poeh, wat een avontuur... Ik had het niet gekund, met die ree :S

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was zo te lezen een veelbewogen dag. Heerlijk om zo'n zoet klein mannetje om je heen te hebben als je met de kerstspullen bezig bent.

  Wat dapper van de baas dat hij die ree uit zijn lijden kon verlossen.

  Och, die ouderen die maar zelfstandig willen blijven... voor hetzelfde geld ligt hij twee dagen op de grond met een gebroken heup, voordat iemand er achter komt. Gelukkig is de schade nu beperkt tot een zere knie en lijkt er nu verandering te komen in zijn weigering.

  Werkze morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De ene dag is de andere niet, zo blijkt. Dit was er wel een met heel veel facetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pffff nou, ga jij maar werken, kan je tenminste bijkomen.....

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!