Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 18 augustus 2013

Bruiloft op Tåsinge.

Het eiland Tåsinge is de plek waar de romance tussen Elvira Madigan en Sixten Sparre aan een droevig einde kwam.


ELVIRA MADIGAN EN SIXTEN SPARRE

Op deze plaats werden  op zaterdag de 27 juli 1889 de lijndanseres Hedvig Jensen, beter bekendt als Elvira Madigan en de Zweedse luitenant Sixten Sparre begraven.

Het paartje was enkele dagen daarvoor dood aangetroffen in het Nørrebos, nadat ze uit Zweden gevlucht waren en daarna verdwenen. Hier was Elvira sterartieste geweest in het circus van haar stiefvader John Madigan, waar Sixten Sparre haar gezien had en verliefd op haar was geworden.

Zonder dat haar ouders het wisten hadden Elvira en Sixten elkaar een heel jaar lang geschreven. In juni 1889 verliet Elvira het circus toen het in Sundsvall was en vluchtte med Sixten Sparre naar Denemarken. Na een maand in Svendborg reisden ze beiden naar Taasinge, waar ze een huisje huurden in Troense.

Omdat hun liefdesgeschiedenis uitzichtsloos was, kreeg hun vlucht enkele dagen later een tragisch einde, omdat Sixten met zijn dienstpisool eerst Elvira en daarna zichzelf doodschoot. Zij werd 21 jaar, hij 35.

Op dit mooie eiland hadden wij een bruiloftsfeest. Het paar was al twee maanden geleden getrouwd, maar het feest was naar de zomer verschoven.


Je kijkt uit op "det sydfynske øhav" (de zuid fuunse eilandzee), op akkers en weiden en geen ander huis te bekennen in de wijde omtrek.


Hier het bruidspaar.


Er was een bandje voor 's avonds, dus we hebben ook nog eens gedanst....
en, natuurlijk (voor de denen) was er een heerlijk buffet....
en drankjes en feestliedjes....en speeches en balfaldera!


Ik hoop dat het bruidspaar meer geluk beschoren is dan Elvira en Sixten.


1 opmerking:

Gezellig, laat gerust een reactie achter!