Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 4 september 2013

Sjalenstrijd!


Ons vrouwenkoor is toe aan nieuwe sjaals. Om iets fleurigs te geven aan de zwarte kledij die wij dragen als we een optreden hebben. Tot nu toe hadden hebben we (lelijke) gele sjaaltjes om en iedereen was het erover eens dat die hoognodig vervangen moesten worden.

Omdat ik nogal wat samenwerk met de "Produktionsskole"  en daar eerder kinder-verkleedkleren had gekocht, deed ik het voorstel om het daar te laten maken.

Twee-en-dertig vrouwen, dat geeft twee-en-dertig meningen over kleur, lengte en prijs.
Er werd besloten om twee-zijdige sjaals te maken van de kleuren, blauw en geel met een zilverdraadje aan de zijkant. En het moest strijkvrij zijn!

De sjaals zijn klaar en oei, oei, niet helemaal wat ik er van verwacht had. De zilverdraad is uitgespaard; de stof was moeilijk te naaien geweest waardoor sommige sjaals schots en scheef in elkaar zitten én, ze zijn aan de korte kant. Daar komt nog bij dat de prijs veel te hoog was.

Nou, je had ze moeten horen, de dames van het bestuur.
(ik was er niet bij, maar had ze slechts afgeleverd. De voorzitster belde mij later in de avond op.).

Ik wist dus dat ik maar beter actie kon ondernemen en stelde gisteren op onze kooravond voor om de dames zo spoedig mogelijk mee naar de Produktionsskole te nemen.
Die afspraak is gemaakt voor volgende week donderdag.

Alleen begon de discussie toen op nieuw:
"Welke kleuren dan? Dubbel of enkel? Waarom moet er in 's hemelsnaam geel in zitten ? Ik dacht dat ze een koker zouden vormen. Hè, nee, niet voor mij. Bij Føtex heb ik sjaaltjes gezien voor slechts honderd kronen. Ik heb liever turqoise. Wie heeft recht van stemmen? Moet iedereen dezelfde dragen? Die kleur staat mij niet! enzovoortenzovoortenzovoort.

Ik ben benieuw hoe het afloopt, donderdag over een week. 
Volgens mij komen er dit jaar geen nieuwe sjaaltjes!
1 opmerking:

  1. Ach, ach, ik zie het helemaal voor me. Zag gisteren op een markt hier in Italie veelkleurige sjaals hangen en moest meteen aan je denken. Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!