Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 11 december 2013

December dingen..

Maandag naar de film geweest, dinsdag
julefrokost met het Lunakor..
Vandaag een lunch op mijn werk met de hoogste baas in de gemeente (kommunaldirektøren). 
Zijn manier om meer te weten te komen over het "hoe en wat" binnen de gemeente. 

En morgen gaan we met mijn werk weer de hort op. Naar Esbjerg om de Off Shore industrie te bezoeken en de bedrijven (en opleidingen) daar omheen.
We eten en slapen in Hjerting Badehotel.


Vrijdag weer naar huis....

Toch niet gek, zo'n baan als de mijne!!

De eega heeft ook genoeg om zijn oren (tanden) gehad.
Hij kreeg een abces in zijn kies, die met veel pijnstillers en penicilline tot ontploffing is gebracht (au, au, au); hij is er nog wat beroerd van.

Onze oude buurman ligt in het ziekenhuis. Hij was zo verward en bang op het laatst, dat we zijn zwager hebben gebeld, die meteen de thuiszorg inschakelde. Onze buurman is nogal "op z'n eigen" (nu heet dat autistisch) en kan er slecht tegen als er andere mensen in zijn huis zijn. Die kwamen er, hebben de boel flink geschrobt, zijn medicijnen nagekeken (hij had een kast vol, bewaard gedurende jaartienden!) en voor nieuwe etenswaren gezorgd.

Na een week ging het niet beter, hij was nog steeds in de war, waarschijnlijk dementerend, er kwam een longontsteking bij en nu ligt hij in het ziekenhuis...
De chef heeft de zwager van-en-naar het ziekenhuis en de trein gereden, ondanks abces.
De buurman heeft overigens ook alle kasten in zijn huis volgepropt met kleding; zelfs de werkkleding van zijn vader werd regelmatig gebruikt. Als ik dan vertel dat onze buurman 91 is, dan kun je nagaan hoe oud zijn werkplunje is.
De keukenkasten stonden vol met wasmiddelen....en ga zo door.

Tja, wij mochten wel bij hem naar binnen, maar dan ga je toch niet in de kasten snuffelen, dus dat is aan onze aandacht ontsnapt.
Nou, eens kijken hoe lang ze hem in het ziekenhuis houden....
Wie ook maar enigszins naar huis kan......Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!