Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 7 april 2014

Huisje kijken.


De makelaar, een aardige jonge vrouw, was uit bed gebeld om de komende woning van het slot te draaien. Het arme kind was griepig, maar er was de zoon veel aan gelegen dat vaders, die bouwtechnicus is, de woning goed kon keuren. Een bouwtechnicus kijkt toch meer professioneel rond in zo'n huis. Daarom hadden we zo'n dikke drie kwartier om alles te inspiceren. Philip was er natuurlijk ook bij en, oh groot geluk, zijn allerbeste vriend woont op de hoek van dezelfde straat. Het vriendje kwam net naar buiten en huppekee, ook mee naar binnen in Philips komende stekje. Het weer was goed en de meeste tijd speelden ze buiten onder het toeziend oog van de vader van het vriendje. Die twee krijgen vast een heerlijke zomer!

"Het huis is in goede staat", constateerde de bouwtechnicus, waarna álles nog een ekstra bekeken werd.

Een huis in drie verdiepingen; een zogenaamd tweelinghuis, waarvan er heel veel te vinden zijn in het Skibhuskvarter.
De huizen zijn rond de eerste wereldoorlog gebouwd door de scheepsreder Mærsk. Er lag toendertijd (en vele jaren lang) een grote werft in Odense en Mærsk bouwde de huizen voor zijn personeel. Destijds woonden er vier families in een tweelinghuis, nu maar twee. Bij alle huizen is een grote tuin, om groente te kweken.
De tuin die bij deze woning hoorde was iets kleiner dan de meesten.


In het souterrein, want dat is het in feite (kelder noemen ze dat hier) is een slaapkamer, een ruimte voor een prachtige werkplaats, een flinke provisieruimte en aan het einde van de gang een deur die naar de tuin voert.
Op de begane grond een flinke doorzon kamer en een doorkijkdeur naar een heerlijke keuken op het zuidwesten. Vanuit de keuken kom je op een lekker overdekt terras, dus ik denk dat de keuken dé woonruimte bij uitstek wordt.
Daarom werd er ook gerekend en op de vingers geteld of het mogelijk is om de keuken, die ergens uit de jaren 50 is, te moderniseren.

Ondanks de goede staat van het huis zal er toch een hoop werk verricht moeten worden. 
Niemand hoeft zich deze zomer dus te vervelen :-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!