Worst, wurst, pølser....
Ik heb allang met het idee rondgelopen om een keertje onze eigen worst te maken. Zó moeilijk moet dat nu ook weer niet zijn, dacht ik.
En zo moeilijk was het inderdaad niet, maar dat komt ook omdat onze heerlijke Kenwood ons tot dienst is.
(Die heb ik jaren geleden, voor een prikkie, tweedehands op de kop getikt en dat ding wordt dagelijks gebruikt. Je kunt er mee kneden, kloppen, mengen fijnsnijden, hakken en noem maar op! Als t'ie ooit kapot gaat staat er morgen een andere!)
Eerst het vlees fijnhakken (3 maal door de molen), dan voorzien van kruiden en vocht (bier, bouillon mm),
dan de schone darm aan het hoorntje rijgen..
...dan...worst:
2½ meter; 16 worsten!
Nog een kwartiertje in heet water (niet koken) en dan kunnen ze de diepvries in.
Op twee na; die gingen in de pan!
....mmmmmm....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Gezellig, laat gerust een reactie achter!