Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 27 mei 2015

Jacobsen

Ik reed vanmorgen al vroeg richting Kolding, waar ik aanwezig moest zijn bij een gesprek op de psychiatrische afdeling, waar een kind/meisje een diagnose had gekregen en we nu moesten kijken hoe we haar het beste konden steunen met haar opleiding.

De chef had het druk hier thuis.
We hebben toch een Plotter, een grote printer in Hamburg gekocht en die machine moest vandaag worden aangesloten op het computerprogramma.
Daarvoor kwam de expert uit Vejle, maar die bakte er niks van, volgens de chef. Hij heeft een andere firma benaderd en die hadden, toen ze eenmaal hier waren, het klusje binnen een kwartier klaar. 
Nu printen er twee machines tegelijkertijd !


Natuurlijk stonden er ook klanten aan de deur, natuurlijk ging de telefoon....en toen kwam de thuiszorg er ook nog bij.

Jacobsen, onze dementerende en bijna blinde buurman had alle deuren afgesloten en alle sleutels waren weg. Ze hebben het hele huis doorzocht, maar foetsie!
De sleutel van onze wc-deur bracht uitkomst voor de binnendeuren, maar de buitendeuren hebben een speciaal slot, zodat de thuiszorg binnen kan en dat gaat hem wel wat centjes kosten om daar nieuwe sleutels voor te krijgen.
Dat zit hem dwars, want zelfs al heeft hij, zekers weten, zijn schaapjes op het droge, zit de zuinigheid er zo diep in, dat hij nu ook het warme water heeft afgesloten. Kan hij dus ook niet in bad! Zijn haar plakt als een helm op z'n hoofd.
De wasmachine zet hij halverwege af; nu is er genoeg gespoeld!
Die sleutels? Die zijn vast en zeker gestolen, meent hij. Net als de afstandsbediening van de tv, die ook regelmatig onder kussens en dekens te vinden is.

......Hij staat op de wachtlijst voor een verpleegtehuis.....

4 opmerkingen:

  1. Oh wat schrijnend zeg, dat van je buurman.
    Wist helemaal niet dat mormor oma betekent, totdat ik dat vandaag in een boek las. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!