Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 7 juni 2017

Niet mijn dag!

Toen ik vanmorgen de deur van de werkplaats open maakte, zag ik meteen dat er iets mis was. Op het werkblad lagen plassen water.
De orders waren kletsnat, het werk van gisteren, waarmee we halverwege klaar waren kleefde aan elkaar tape, stickie notes...alles was kleddernat. De oorzaak vonden we bijna direct. Er lag een tennisbal op het platte dak, net voor de afloop naar de regenpijp. Gisterenavond hadden we een vreselijke hoosbui en dat water is mooi (niet) naar binnen gelopen. De chef moest het dak op.
Gelukkig is de schade beperkt. We hebben het werk vandaag grotendeels ingehaald. De machines en computers hebben niks geleden en de folie die onder de werktafel ligt is de dans ontsprongen.

Vanmiddag naar de kapper. 
Omdat ik in de buurt was ging ik binnen bij die winkel waar ze naast wasmachines en koelkasten ook elektrische waterkokers verkopen. Zo-eentje - een bepaald model en merk- wenst mijn schoondochter zich voor haar verjaardag.
"Het goedkoopste is 't ie op het internet", schreef ze. Maar juist die winkel die ik binnenliep annonceert met het slogan" Wij matchen de goedkoopste net-prijs". En inderdaad zei de verkoper dat ik hem voor dat bedrag kon kopen. Lekker gemakkelijk. Hij maakte de rekening op , ik stak mijn creditkaart in het apparaatje en betaalde, terwijl hij de ketel uit het magazijn ging halen. Geen ketel. Ook niet in de winkel, achter de schappen of op de bovenverdieping...ketels weg. Volgens de magazijnlijst moesten er nog twee in voorraad zijn. Zucht. Ik heb m'n geld teruggekregen, maar nog steeds geen ketel.

Vandaar door naar Føtex (in de stad). Ik moest wat kleine dingetjes hebben en zag een schattig vaasje in een bak met afgeprijsd spul. Er zat alleen geen prijsstickertje op. Een verkoper kwam erbij en zag dat van alle goedkope artikelen de prijsstickers afgehaald waren. Oh nee, zei hij, weer winkeldieven. Die halen die prijskaartjes eraf en plakken die op andere waren, waarna ze door de scan-zelf kassa gaan, waar niemand ervan opkijkt dat een bloes van 200 kronen van een 10 kronen stickertje is voorzien. Het schijnt regelmatig voor te komen, en daar kan mijn eerlijke gemoed maar moeilijk tegen. Geen vaasje dus.

Toen ik ook nog een meisje tegenkwam, dat ik kende uit de tijd toen ik nog werkte als studieraadgever, helemaal ingepakt in een lange zwarte jas met bijhorende hoofddoek en een duidelijke houding van "ha, ik werk lekker niet, want niemand wil mij aannemen".....

Toen ging ik zingen. 
Een aantal mensen van vier verschillende koren uit de stad moeten gezamenlijk optreden de 6. juli. De repetitie was ronduit slecht. Niet om aan te horen; veel te moeilijk; veel te weinig tijd van voorbereiding...dat wordt echt niks.

Ach ja, er zijn ergere dingen.
Bijvoorbeeld dat het de hele dag pokkenweer geweest is en dat het nog steeds regent!

2 opmerkingen:

  1. Ik ken ze, die dagen :(
    Blij dat de schade van de regen meeviel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, dat was inderdaad geen beste dag. En tssss, die tennisballen van tegenwoordig!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!