Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 16 juli 2017

Egeskov Slot

Het kasteel in Egeskov op Fyn is een van de best bewaarde kastelen met slotsgracht van Europa. Om het in goede stand te houden, om restauratiewerk te kunnen financieren en de tuinen te kunnen onderhouden, hebben de ouders van de graaf die er nu woont een gedeelte van het kasteel opengesteld voor het publiek én ze hebben er een aantal mooie "attracties" bijgevoegd om bezoekers te trekken. De jongere graaf heeft dit werk voortgezet.
(Ik zou best in een kasteel willen wonen, zei Caroline)

Deze auto komt uit de film "Back to the future".
Een museum vol antieke auto's, een "Falck" museum (ambulance en redding), oudere moterfietsen, een ouderwets winkeltje, prachtige tuinen, lopen tussen de toppen van hoge bomen, doolhoven en-nog-veel-meer.


Het was prachtig weer vandaag, maar in Denemarken wordt je echt niet overvallen door toeristen. Ze waren er wel hoor; ik hoorde Engels, Duits, Nederlands, Vlaams, Frans, Zweeds, Noors en het dialect van de Sjællanders.En natuurlijk zagen we ook Titania's Paleis, wat Egeskov slot gekocht heeft van Legoland.
Een "must" voor alle liefhebbers van poppenhuizen.


We hebben alle tuinen gezien (dat zijn er zeker een stuk of zeven), we hebben het kasteel beklommen tot bovenin de zolder, we hebben geloof ik alles gezien wat er te zien was. Nu met de benen omhoog. Die arme rug van de chef heeft eronder geleden...heel erg zelfs.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!