Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 23 november 2017

Over winterbanden en zo..

Ziezo, de auto is weer voorzien van zijn winterbanden en de temperatuur is inmiddels omhoog gekropen tot 11 graden. Ha! Geen weer dus voor winterbanden, maar ze blijven toch tot maar zitten tot het voorjaar.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij en de helft van het land is weer "roodgekleurd" Denemarken is en blijft een socialistisch land. Of nee, een sociaal democratisch land. De sociaal democraten zitten op 33 procent, de liberalen op 23. Daar tussenin, net als in Nederland een hoop kleinere partijen. Nou jongens, kom op!
In ons Fredericia zijn er 21 zetels te verdelen en
"Socialdemokraterne" hebben er 13 veroverd. Dat geeft ze de absolute meerderheid. De burgemeester zegt dat ze natuurlijk de lijn van samenwerking zullen voortzetten, maar die emmer gaat meestal net zolang te water tot ie barst.
Ik vind het wel helemaal okay dat er 9 vrouwen gekozen zijn in de nieuwe gemeenteraad. Ik ben niet voor niks opgegroeid in de tijd van de Dolle Mina's.

Oh ja, de kerstman is weer in het land.
Gisteren stond de Coca Cola truck op de parkeerplaats bij de Føtex en ervoor stond een laaange rij kinderen (en ouders) om bij de kerstman op schoot te klimmen.
Ik nam maar een fotootje van de achterkant.
De kerstman komt overigens pas morgen officieel aan - in de haven - per boot.
Maar een kniesoor die daar op let.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!