Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 12 september 2018

Echt Deens Eten - Blommegrød

(ik heb mijn nichtje beloofd om wat Deense recepten door te geven, en daarom deze keer - een toetje)


Pruimenpap/Blommegrød.

Misschien zouden jullie het compote noemen, maar het moet wel stevig zijn en het is een gerecht - geen bijgerecht.


0,5 kilo pruimen, in vieren snijden.
Koken met: 100 gram rietsuiker, 1.1/5 deciliter water, 1 theelepel kaneel, 2 gestampte kruidnagels en 1/5 theelepeltje vanillesuiker -  in ongeveer 15 minuten.


Een papje maken van 1-2 eetlepels maizena en een halve eetlepel water en dit door de pap roeren. Laten pruttelen tot het dik wordt.


De warme pap in een schaal gieten en er een eetlepel rietsuiker overheen strooien.

Een paar uurtjes laten afkoelen.

Eten met een lepel crème fraîche, ymer (umer) Griekse yoghurt, (slag)room of, zoals de Denen het eten, met volle melk erover.

1 opmerking:

  1. Great post on "Echt Deens Eten - Blommegrød". I have to appreciate your post & content flow . I found this post will be very useful for readers. Keep Posting useful posts like this. Get in touch with us via our websitesvegetarian restaurant | sweet shop

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!