Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 5 september 2018

September blues.

Is het bij jullie ook nog zo'n mooi weer?
23 graden in de schaduw! En dat voor september.

De eerste appeloogst is binnen.
Dit is een oude soort: Ingrid Marie.
Een appelsoort die je goed kunt bewaren en daarom heb ik ze ook heel voorzichtig geplukt en een paar laagjes kranten er tussen gelegd.

Nu staan ze in een kistje in de kas, daar waar ik eerder vandaag de komkommerplanten weghaalde. Die hebben hun best gedaan en de laatste komkommers zijn ingemaakt in het 
                                        zoetzuur.


Een gedeelte heb ik apart gehouden voor het avondeten. Lekker bij de Deense gehaktballen die we hier frikadeller noemen.

Deense frikadeller:

500 gram varkensgehakt/eventueel half om half kalf/varken.
1 ei
2 eetlepels meel 
2 eetlepels havermoutvlokken
1,5 dl.melk /of water met koolzuur.
2 theelepels zout
1 theelepel peper
Onder elkaar roeren/ een half uurtje laten rusten in de koelkast.
1 ui
Als laatste de fijn gesnipperde ui toevoegen en weer even laten rusten

Dit is het basisrecept.

Je kunt er allerlei kruiden door roeren; kerrie, sterke pepers, knoflook, selderie, nootmuskaat...
Ieder zijn/haar smaak

Enne; braden in boter- echte boter..

Ja dus, varkensvlees (want we stikken hier van de varkens).


2 opmerkingen:

  1. Hier in Zuid-Nederland is het ook nog steeds heerlijk weer. Vandaag een graad of 24. Niet slecht voor september..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I just keep visiting this blog from past two years. The posts here are unique and useful than other blog posts. Such a great info provided in this post. Keep providing useful post in this blog. I appreciate author for this valuable post. coffee training in dubai , cookery schools in dubai

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!