Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 6 oktober 2018

Op de Deense manier.

Koude schotel is echt Nederlands. Daar houden de Denen niet van. Die willen liever "kartoffelsalat": aardappelsalade.


Meng mayonaise en crème fraîche en maakt op smaak met peper, zout en wat worcestersaus saus.
Snij kleine gekookte aardappeltjes in stukjes, evenals een of twee uien en een appel.
Alles onder elkaar roeren en opdienen met wat bieslook en tomaatjes.
 (hier zijn kleine gehaktballetjes lekker bij)

Omdat ik morgen jarig ben en de familie wil trakteren op een lunch-buffet hebben de eega en ik "tarteletter med høns i asparges" voorbereid.


Tarteletter zijn eigenlijk hartige taartjes. In Nederland zou je pasteitjes gebruiken; die vind je hier niet net zoals ik geen in NL. geen tarteletten kan vinden.

Je kookt een paar kip-filets en bewaart de bouillon.
Van de bouillon, meel en melk maak je een dikke saus, die je op smaakt brengt met zout en peper.
Hierbij voeg je uitgelekte asperges (in stukjes gesneden) en de - ook in stukjes gesneden - kip.
Voorzichtig onder elkaar roeren en in de verwarmde tarteletten opdienen.

En nu omdat we toch bezig waren maakten we ook een "rejesalat" : een garnalen salade.


Ook weer crème fraîche mengen met mayonaise, de garnalen goed laten uitlekken net als de in kleine stukjes gesneden asperges en net voor het serveren onder elkaar roeren.
Ik voeg er altijd wat tabasco, tomatenpuree en sherry aan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!