Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 3 mei 2019

Van dameshandschoentjes tot klassieke muziek

Het is koud, echt koud. Er valt zelfs af en toe wat natte sneeuw en soms zijn er hevige hagelbuien. Ach mevrouwtje, het valt wel mee. Ik heb toch nog m'n dunnere jas aan en m'n zomerschoenen. ☀️. En de zon doet erg haar best om de temperaturen redelijk op te houden.
We fietsten, Philip en ik. Naar her concertgebouw in Odense waar we naar het laatste van de familieconcerten gingen.Wat is dat een goed idee, familieconcerten geven. Op die manier kunnen kinderen kennis maken met de klassieke muziek en de beroemde componisten. Vandaag was het Tjajkovskijs pianoconcert nr. 1 in drie delen. Met een Russische pianiste en een compleet symfonieorkest. Het duurde een klein uurtje; net genoeg voor kinderen.
Het was koud toen we onze fietsen pakten, vooral voor je handen! Ik had een paar dunne handschoentjes in m'n jaszak, die ik aan Philip gaf. Handschoentjes die van de oma van mijn man afkomstig zijn. Van Philips bet -overgrootmoeder dus! Die ging waarschijnlijk nooit fietsen, want warmte gaven die handschoenen niet. We redeneerden dat ze slechts voor de sier waren en voor ''s zondags naar de kerk. Daarom zijn ze waarschijnlijk ook niet versleten.

2 opmerkingen:

Gezellig, laat gerust een reactie achter!