Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 15 juni 2019

800 jaar voor de vlag.

Dannebrog, de oudste nationale vlag ter wereld.

Volgens de legende is het vandaag 800 jaar geleden dat de Dannebrog (zo heet de Deense vlag) in Estland uit de hemel viel. Op het slagveld tijdens de strijd tussen Estland en de Deense koning Valdemar (Waldemaar). De koning won toen de vlag vanuit de hemel viel, de Esten verloren maar sindsdien speelt de rode vlag met het witte kruis een belangrijke rol in Danmark.
De koningin is vandaag zelfs te gast in Tallinn, waar het heel feestelijk en pompeus gevierd wordt. Tegenwoordig zijn Estland en Denemarken de beste vrienden en Denemarken steunde Estland destijds om aan her Russische regime te ontkomen. Voor Estland is het gebeuren vooral belangrijk om het toerisme te bevorderen.

Overal hier in het land zijn er ook feestelijkheden. Jammer dat het weer, vooral op Sjælland niet meewerkt. Er zijn zelfs een aantal evenementen afgelast vanwege extreem slecht weer.


Hier bij ons is het al een tijdje droog, maar het vliegtuigje geverfd in de kleuren van de vlag hebben we niet kunnen spotten.

Morgen komt de zon weer terug als de voorspellingen uitkomen. 

Gisteren was het ook lekker weer, op een onweersbui na.
Wij vierden Ivona die jarig was; hier samen met haar zus en hun gezinnetjes.

Verder verliep de korte week met "werrek", een vergadering, bezoekjes van een oud-collega en van Caroline, die hier heen tufte in het autootje.Oh ja, ik nam ook een foto van de haven waar twee cruise-schepen op dezelfde dag aanmeerden. Gisteren; het was gelukkig zonnig! Toch leuker voor de bezoekers, nietwaar.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!