Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 18 mei 2020

Zonder foto's.Een kort blogje zonder foto's. Het is niet dat ik geen foto's maakte, maar deze keer fotografeerde ik de bermkant toen ik een eind ging wandelen. Ik heb zo'n app op mijn mobil die mij aan de hand van een foto van dichtbij kan verklaren welke planten er groeien. Op de paardenbloemen na zag ik weinig "bloemigs". Wel groen. Lancet weegbree, tuinkervel, wilde kervel, jakobskruiskruid en een bloeiende struik waar zure appelbessen aankomen. En nog iets dat stinking willie genoemd wordt (in het Deens: engbrandbæger).

Ik was een eind gaan wandelen omdat ik vond dat mijn conditie wel en stootje kon gebruiken. Ik had last van een stijve rug en die verdraaide knie. Dat wandelen hielp wonderwel. Mijn knie is er gewoonweg weer normaal en mijn humeur steeg ook een aantal graden. Het regende; nou ja, meer dan motregen was het niet. De tuin is er dankbaar voor, want het is erg droog. 

Er staan plantjes in de plantenbakken, komkommerplanten naast de al in bloei staande tomaten in de kas en allerlei kruiden in de moestuin. Gisteren zette ik een paar daslookplantjes onder de appelboom. 

De ijsheiligen kwamen hier iets later aan dan aangekondigd en ze brachten een paar koude dagen mee. 
Morgen wordt het zonnig en gelukkig warmer. Maar van een weerbericht kun je eigenlijk niet op aan, wel? Toen mijn zoon een klein  jochie was vroeg hij eens "waarom de man van het weerbericht mocht bepalen wat voor weer het morgen werd". 
Tja... ;-) 


2 opmerkingen:

  1. Dank je voor je reactie op mijn log, zet je gelijk in mijn favorieten.
    Nou hou op, het is een slechte tijd, voel zelf ook wat je schrijft.
    Maar hou goede moed. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wandelen is goed voor het gemoed! En fijn dat je knie daarna ook beter voelde. Die app lijkt me erg handig!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!