Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 23 september 2020

Drømmekage




Drømmekage /Droomcake

Je hebt nodig:
300 g suiker
4 eieren
½ theelepel vanillesuiker
280 g bloem
3 theelepels bakpoeder
2 dl melk
65 g boter

Klop de vanille, suiker en eieren luchtig
Doe het bakpoeder bij het meel en zeef dit boven het eiermengsel, Roer het voorzichtig onder elkaar.
Verwarm de melk en doe hier de boter bij. Als de boter gesmolten is doe je dit bij het deeg.

De cake doe je in een vorm (smeren of bekleden met bakpapier). Een vorm van 30x24. (Ik gebruikte deze keer een ronde).

Bak de cake in 25 minuten in een voorverwarmde oven 175 graden warmlucht.

Topping:
125 g boter
175 g kokosmeel (ik had maar weinig en heb havermout gebruikt)
250 muscovadosuiker of bruine suiker
1 d. melk
Doe dit in een pannetje en verwarm het langzaam terwijl je roert.

Na 25 minuten haal je de cake uit de oven en zet de oventemperatuur nu op 225 graden.
De cake zet je er weer in en je bakt hem nog zo'n 5 minuutjes.


Het recept is voor 8 personen (meer, vind ik) en hij blijft zeker 2 dagen lekker vers.


6 opmerkingen:

  1. ohohohoh Dorien, ben ik net aan het lijnen, kom jij met een te gekke heerlijke cake!
    Een droom cake nog wel.
    Ik ga het recept opslaan n maak het over een paar weken, als er een paar kilo's af zijn...

    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er heerlijk uit en deze ga ik zeker ook eens maken. Bedankt. Ik kwam via Marlou op je blog terecht en je deelt ook leuke artikels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mjam! Ik krijg er meteen zin in. En qua ingrediënten ook goed te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Drømmekage, volgens mij wel eens gegeten, heel lekker. Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!