Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 27 september 2020

Op bezoek en zo..

Het was/is heerlijk weer vandaag en we fietsten naar Skærbæk en terug door Taulov.
Lang geleden dat ik daar was.. Ik kwam er vaak toen ik nog coördinator van dagmoeders was. Een stukje van de stad en toch een wereldje op zich.
Leuk om Fredericia eens van de andere kant te bekijken, want er is nogal wat nieuw gebouwd; vooral achter het bedrijventerrein.

Ik maakte even een foto van het uitzicht op Kolding Fjord. Jammer dat ik het perspectief niet kon vangen; het landschap loopt zo mooi glooiend naar beneden.

Het waaide nogal maar als wij fietsen hebben we hebben altijd de wind mee :-)

Een el-fiets hè; ik wil nooit meer anders!

We dronken koffie op een terrasje bij de haven van Skærbæk. Gelukkig had de chef een mondkapje in z'n jaszak, want dat moet je hier nu ook op hebben als je een restaurant binnengaat. Het mijne lag thuis; in m'n tasje, dus de chef serveerde netjes mijn koffie op het terras.

Gisterenmiddag was ik op bezoek bij onze kleindochter die vorige week haar eigen appartementje betrok. Nou ja, ik had een magnetron bij als "indflyttergave"= verhuis cadeau, die "moest" ik toch even afgeven. Gezellig een uurtje bijpraten. Het is een leuk appartement, dat langzaamaan gevuld wordt met meubels en meer.

 

En 's avonds was het mijn halfjaarlijkse avondje met oude vrienden. Dat houd ik zeker in ere, want je weet nooit hoe lang je ze nog hebt. Een ervan is erg ziek, maar fijn dat ze toch aanwezig was.
Vriendin Lisbeth had gekookt. Vaak bestellen we iets van een catering, maar Lisbeth zei dat ze er behoefte aan had om een dag in de keuken door te brengen. Haar broer maakt zware tijden door en dan is het goed om je gedachten ergens anders bij te houden, vond ze.
 Het smaakte heerlijk!!

Tot slot nog even een bestelling van dochterlief. Of ik van dit kleurrijke garen misschien een sjaal wilde maken. het wordt gehaakt met een visgraat steek; nu moet ik nog een open kant aan twee kanten eromheen haken. Dat is even uitknobbelen, want het patroon is in het Engels. Even googlen wat crochet, cs, ch, v-sting en lacy shell betekenen.


4 opmerkingen:

 1. Je hebt genoten, van je fiets tocht en de lieve mensen om je heen.
  Koester elkaar, want je weet nooit. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Dorien,

  wat een fijn positief blogje...
  Die sjaal: wat zal die graag gedragen worden...

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar word je toch vrolijk van, van zo'n sjaal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd de wind mee! Wat een gelukje. Ik heb hem dus altijd voor.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!