Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 5 oktober 2020

In mijn jaszakken heb ik....

Zonet moest ik nog vlug even boodschappen doen. We hebben een timmerman aan het werk die graag een boterhammetje mee eet en ik had niet zoveel in huis van broodbeleg.

Toen ik thuiskwam leegde ik mijn jaszakken. Daarin zat:

Een boodschappen-netje (geen plastic of papieren zakken voor de boodschappen), een mondkapje (je weet nooit waar je ze op moet), dunne handschoenen voor op de fiets (het kan al best frisjes zijn op de fiets), mijn mobiel waar mijn bankpasje en rijbewijs in zit (en het ziekenfondspasje, en die van de Coop, en..), een bril (anders zie ik geen moer van dichtbij) en sleutels (auto, fiets, huisdeur). Ik ben net zo'n michelinmannetjevrouwtje. Het meeste ging weer terug de jaszak in. Dan weet ik tenminste waar het is.

De timmerman: Hij kwam vandaag en heeft er flink de schop in gezet. De chef hielp een handje - een flinke vuist was het feitelijk; dat scheelt in uren die betaald moeten worden (en hij kan goed overweg met de timmerman). De hele werkplaats moet opnieuw bekleed worden, maar als je de oude planken weghaalt dan komt de "rottigheid" in zicht. Ach, het viel nogal mee, maar een hoop isolatiemateriaal moest vervangen worden, enkele latten en er kwam een nieuw raam in. Dat laatste was hoog nodig! Nu zit er "windpap" op zodat het dicht is en morgen komen er licht-beton platen op...dat hoop ik tenminste; als het niet te veel gaat regenen...

Daar de "heren" buiten bezig waren deed ik vandaag het werk in de firma alleen. 3600 etiketten heb ik geprint, geknipt, van een sleuf voorzien, gestapeld en gebundeld. Daar ben ik de hele dag zoet mee geweest.2 opmerkingen:

 1. Personeel geef je een goede verzorging, maar je moet er wel wat voor over hebben.
  Alles wat je zelf kan doen scheelt in de kosten.
  Van "windpap" heb ik nog nooit gehoord.
  De afwerking komt vast goed en voor de winter een betere isolatie.
  Je bent druk geweest. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Dorien,

  haha... ja... heb je in mijn jaszak zitten snuffelen???

  het wordt mooi, daar bij jou!

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!