Over dingen en doetjes in Denemarken.

dinsdag 17 november 2020

Even een kijkje i huis en de gewone dag.

Wil je even een kijkje nemen in mijn huis? Hierzo! De tafel is gedekt omdat we zondag bezoek kregen. Dat kan gelukkig nog hier. We waren met z'n zessen en zaten aan onze ruime tafel. 


Wat is het al vroeg donker, vind je ook niet? De zon gaat hier om tien over vier onder! Niet dat het veel verschil maakt of'tie d'r is of niet; regenachtig is het al de hele week. Onze overburen zijn allebei een eind boven de negentig en hun kinderen hebben alvast de kerstlichtjes opgehangen. Dat brengt wat gezellig licht voor hen en ook voor ons in deze donkere en een beetje saaie dagen. Ik zal eens proberen om de chef over te halen om de onze op 1 december aan te doen. Licht kan er immers niet genoeg zijn.


Voor die kerstlichtjes moet ik me eerst in de achter-achterkast wurmen om het kerstspul eruit te halen en dan staan die dozen zowat de hele maand december vreselijk in de weg op m'n werkkamer. Maar ja, gezelligheid doet ook veel. Lichtjes buiten, kersversiering binnen. 
We leven met de jaargetijden. 


Ik breide een vriendje voor wie hem wil hebben; zomaar.... Een welkomen afleiding van de deken die ik aan het breien ben voor dochterlief. Ik moet nog anderhalve baan. Het wordt wel een mooie in witte bruine en beige nuances.


Vandaag maakte ik een grote pan tomatensoep.
Sandra heeft de hele week tentamens met haar schoolklassen en vanwege de corona doet de 9.klas 's morgens tentamen en de 10.klas 's middags. Dat wordt dus een latertje voor haar deze week. Daarom maakte ik wat eten voor haar en de jongens. Tomatensoep (ik heb hem gezeefd - ik hoor de jongens al "al die groentes"), ik bakte broodjes en een zette er een schaal zelfgemaakte appelmoes bij.
Ook een makkie voor ons; ik heb vanavond het koor. Dan moet ik niet teveel eten van tevoren.


Ik haalde Carl van school en de chef vroeg of hij op het dak van de werkplaats de regenpijp wilde schoonmaken. Daar waaien bladeren in en dan kan het regenwater niet weg met verstopping als resultaat.  Carl zit in een mum van tijd op het dak; de chef is meer zo behendig. Klusje ook weer afstrepen.

Caroline is in quarantaine in haar appartementje. Ze had vorige week een schoolweek (in Grenå - met overnachtingen) en bij eentje uit die klas is corona geregistreerd. Caroline kreeg zondagavond bericht dat ze zich moest laten testen en wacht nu op de uitslag. Hopelijk komt die morgen.

En er komt weer werk binnen. De eerste coronagolf is qua werk aan ons voorbijgegaan, maar de tweede kunnen we merken. Het was heel stil, wat eigenlijk niet zo erg was (voor ons) omdat we nu tijd hadden voor andere dingen en omdat het niet ons hoofdinkomen  is. Maar het is wel raar als je altijd gewend bent om te werken en je dan ineens een zee van tijd over hebt. Ik heb in elk geval wat achterstallig verstelwerk gedaan, strijkgoed weggewerkt, de badkamer een hele goeie beurt gegeven en, zoals vandaag, gekookt en gebakken. Deze korte dagen vliegen toch snel om. Ik brei er een puntje aan....

Op z'n Brabants: Zat gezwetst vandoag...

4 opmerkingen:

 1. Lekker gezwetst Dorien...
  Niks mis mee...
  Gezellig die lichtjes. In deze tijd best belangrijk.
  Ik ga ook eens kijken of ik nog wat heb liggen...

  Groetjes!
  Oh ja... doe mij ook maar een bakje soep. Mmmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er gezellig uit bij je. Fijn dat jullie zoveel mensen mogen ontvangen. Ik vind je gebreide poppetje enig.
  Leuk dat jullie weer werk krijgen, succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige woning heb je Dorien, dat is goed verblijven.
  Een leuke foto van Carl, hij is goed bezig. Hans

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!