Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 8 januari 2021

De alledag is nogal saai.

Bij jullie ook, denk ik. Grijs, natte sneeuw, donker. Het is maar zo kort licht overdag. Oh wat verlang ik naar de zon. De corona-lockdown in het voorjaar was redelijk goed uit te houden, maar deze in januari....blehrr. Alle gezellige afspraakjes gaan niet door. Geen koffiebezoekjes, geen bioscoopje, geen koor, geen vriendenavond.....

Maar, en dat is de hoofdzaak, ook geen zieken!

Ik strijk de kerstkleden; die kunnen de kast weer in. Met de tv aan- over kastelen in Engeland en Wales...... hier in mijn naai, strijk, knutsel (rommel) kamertje.


Ik ben begonnen met de puzzel die ik als kerstcadeau kreeg. Mijn favoriete januari bezigheid.

Daar ben ik wel een poosje zoet mee.


Er is (gelukkig) weer werk aan de winkel.Als we materialen moeten halen worden die geleverd bij de achterdeur van de winkels. 


Fijn dat er sinaasappels en mandarijnen genoeg zijn in deze tijd. Voor de broodnodige vitamines. De D-vitamine komt uit een potje; de zon wil maar niet schijnen... Oh ja, ik lees nogal wat; nu een historische roman. (over het leven van Johanne Luise Heiberg, een beroemde toneelspeelster rond 1850. Ze had de hoofdrol in het stuk Elverhøj, waarvan de liederen nog steeds gezongen worden).


Hier werd de ouverture gebruikt in een film in de jaren 60, toen er tijdens de uitvoering werd ingebroken. Een geniaal stukje ;-)

3 opmerkingen:

 1. Hier in Amersfoort, donker en nat, niks sneeuw.
  Gelukkig niet ziek, wel een loop neus. LOL
  Mooi land Engeland, Wales, Schotland en het zuiden bezocht.
  Het is zeker weer om een puzzel te maken of stikkers.
  Fruit altijd gezond. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat grijze gaan mij op een gegeven moment ook zo tegenstaan :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was hier ook grauw en grijs. En in de wereld gaat het ook slecht. Toen was daar ineens gisteren een prachtige dag. We gingen naar het strand en knapten er ontzettend van op.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!