Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 14 mei 2021

Full house

Met een grote doos vol met fruit stapten ze binnen. Een enorme watermeloen, een galla meloen, grote druiven, mango, ananas noem maar op. De lieve zoon, schoondochter en kleinzoon. Voor de zieke, die ineens niet meer ziek is maar wel moet oppassen zodat de wond goed geneest. Voor de reconvalescent, wat een mooi woord, in plaats van bloemen, heel veel fruit.

Jeff ging daarna Sandra helpen met het maken van een afscheiding/hek tussen haar tuin en die van haar buurman. Als zij het werk wilde uitvoeren, dan zou buurman de materialen betalen. Deal! Tja...de chef hier mag natuurlijk niet meehelpen, maar wat reuze fijn dat ze zo'n fantastische broer heeft die komt helpen. Natuurlijk moest kleinzoon Casper ook flink aanpoten. 22 betonpalen moesten de grond in! Het is een diepe tuin. Flink graven dus; door de vette klei heen! Die zullen spierpijn hebben vandaag

Ik viste een groot rundvlees-braadstuk uit de diepvries en liet dat sudderen. Samen met Ivona maakte ik eten voor de hele zwik. Full house de hele dag.

Het gaat goed met de "patiënt". Ach, af en toe is hij ietwat nerveus. De rauwe werkelijkheid begint langzaam tot hem door te dringen. Hij had plotsklaps weg kunnen zijn...... Gelukkig liep alles goed af.

Hij mag een week lang geen auto rijden (dus nu hoef ik niet iedere keer de stoel te verstellen). Hij mag niets tillen dat meer dan 5 kilo weegt en hij mag z'n armen niet boven het hoofd strekken. Kleine, heel kleine hinderingen. Maar wel belangrijk. 

Fietsen kan en mag gelukkig wel. Jammer dat de zon niet door wil komen.

Warme chokolademelk op een terras. 

Schapen en lammetjes in de wei


5 opmerkingen:

 1. Het zal voor jullie nu extra genieten zijn, wat fijn weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je herstellende bent is een verrassing altijd een welkome afwisseling.
  Toch fijn dat andere de klusjes oppakken.
  Op de fiets kom je op leuke plekjes. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, even het logje hiervoor gelezen.Wat een schrik zeg. Maar wat fijn dat het goed gekomen is. Een goed herstel voor je lief. En jij ook sterkte met de verwerking, want dit gaat je ongetwijfeld niet in de kouwe kleren zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En zo loopt alles goed af. Mooi is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha Dorien,

  wat fijn om te lezen, dat je lieve man aan het herstellen is...
  Ik maakte me al zorgen.
  maar jullie kunnen opgelucht adem halen!!

  Fijn!
  Groetjes van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!