Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 17 juni 2021

Het duurste straatje.

Dit is het duurste straatje in Middelfart. Het ligt hoog, de huisjes zijn echt klein en eigenlijk helemaal niet zo bijzonder..


Maar als je door het raam aan de voorkant door de ramen aan de achterkant kijkt, dan zie je dit:


Ze hebben geen tuin achter, hooguit plaats voor een piepklein zitje, want het gaat steil naar beneden. Maar het uitzicht op de Lillebælt en allebei de bruggen is prachtig. Ik kon alleeen maar een foto maken van de parkeerplaats en kreeg daarom het dak van de oude scheepswerf op de voorgrond. Deze piepkleine huisjes kosten net zoveel als een flinke villa.

Ja, we fietsten naar Middelfart. "Niet over Fælleden", zei ik. "Daar is veel te veel gras. Liever naar het water". Dus over de brug naar Middelfart. "Kunnen we meteen wat eten bij het kleine visrestaurantje (al is restaurantje een groot woord voor de viswinkel met houten banken aan de haven)", zei de chef. Want zin in eten koken hadden we niet met deze warmte. 


Op de warmste dag van het jaar knipten wij vanochtend de heg. Mensch, ik stond een kwartier onder een bijna koude douche daarna.


Drie zakken vol kunnen weer worden afgevoerd. Dit hebben we ook maar weer gehad.


Deze foto is van gisteren. Vandaag heb ik me meer in de schaduw gehouden.


6 opmerkingen:

 1. Het uitzicht bepaald de waarde van de woning.
  Net als de huurprijs bij vakantiehuisjes.
  Maar dan heb je wel een prachtig uitzicht.
  Middelfart is niet onbekend, regelmatig geweest.
  Daar gingen we havmole kopen om te vissen.
  De heg groeit nu wel met dit weer. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke zonnige foto's!
  Ik zou er zo even naar toe willen...

  Prettig weekend, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Locatie, locatie en nog eens locatie.... Het is het allerbelangrijkste bij huizen. Aan een hut die bijna van ellende in elkaar dondert kun je altijd nog wel wat doen, maar de plek met mooi uitzicht en zo is er gewoon. Wij hebben in heel veel huizen gewoond maar altijd op een goede plek met uitzicht en ruimte. Daar werd vooral door echtgenoot bij het bezichtigen heel goed op gelet en hij had hierin zeker gelijk. Ik kon dan nog wel eens vallen voor een leuke keuken, maar dat interesseerde hem minder. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!