Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 24 juli 2021

Stegt flæsk og persillesaus.

Het blogje over camperen bij Hvalpsund moet even wijken voor de super gezellige avond die wij gisteren hadden met onze twee oudste kleinkinderen. Dat zijn echt heerlijke jonge mensen! En wij vinden het zo fijn dat ze lekker komen eten en dan ook nog eens lang blijven na-tafelen. Het weer werkte ook mee. Zoals ik eerder schreef is het vaak niet mogelijk om een zomeravond tot tien uur buiten te kunnen zitten. Gisteren wel!

Er stond "stegt flæsk og persillesaus" op het menu. Gewoon "spekjes met peterseliesaus" en daarbij nieuwe aardappeltjes en tomaten uit de kas. Een zomers menu hier; om je vingers bij af te likken.


Een taart met rode zwart-rodebessen ( en een handvol kroezels) uit eigen tuin maakten het af. En koffie, thee, een snoepje en al die fijne verhalen....

Nu is de chef naar Odense om Jeff te helpen met de laatste twee ramen. Ik ruim op, moet nog strijken, het fornuis poetsen en de tuin water geven. De vogeltjes vliegen om m'n oren. Er zitten heel veel nestjes hier en de jonge vogels leren vliegen. Dat gaat niet altijd goed in het begin. Oeps, daar suist er weer eentje over het gras. 

Er is al veel uitgebloeid in de tuin. Nu komen de grote struiken, de asters en de rozen. Kijk maar eens:1 opmerking:

  1. Zijn de mooiste momenten om samen en zeker met je kleinkinderen aan tafel te zitten.
    Het was een heerlijk maaltijd, smullen.
    Prachtige kleur rood heeft de roos. Hans

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!