Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 18 februari 2022

Zomaar van de week.

Ik zet een cd op met Bach. Niks voor de chef, maar hij is even wat klusjes doen bij Sandra. Ik heb het huis schoon, de was opgehangen en het bed voor het logeetje opgemaakt. Philip komt een weekendje logeren. 

Donker is het; regenachtig, waterkoud, maar (nog) geen wind. Van mij mag de storm wegblijven en het ziet ernaar uit dat het hier veel mee zal vallen. Ik hou echt niet van storm; ik word er onrustig van. 

Op het www vond ik een fotootje van het huis waar ik geboren ben. Ik denk tenminste dat het dit huis was. Ik ben geboren op nummer 12 en dit is nummer 18. Maar ik heb ook gelezen dat de nummers wat veranderd zijn. Het huis is wat verzakt en helt iets naar voren, maar dat kan ik op deze foto niet zien. En daar aan het water van de Nieuwe Haven kwam ik ter wereld en daar aan het water kwam ook die vreselijke overstroming. Vandaag de dag is men veel beter voorbereid op stormen. Dijken zijn verhoogd, pompen werken en het nieuws waarschuwt al dagen van te voren dat er kans is op storm. Ik schud wel meewarrig m'n hoofd als ik al die journalisten in de wind en regen zie staan om te rapporteren. 

Verder deze week.

Ik ging naar de bioscoop in Vejle samen met m'n dochter. De film "Du som er i himlen" speelde alleen daar. 


Een film die speelt rond 1890. Een welvarend boerengezin, de moeder die voor haar oudste dochter wenst dat ze een opleiding kan volgen, de tragedie als moeder sterft in het kraambed en dochters toekomstdromen verdwijnen in een zucht, want het is haar plicht om moeders plaats in te nemen. Een mooie film, die weer eens toont dat de goede oude tijd lang niet altijd een goede tijd was. Ook al was er geen armoede, de strenge rollenverdeling tussen man en vrouw was er wel en was toonaangevend.

De chef maakte een nieuwe schemerlamp. Danish Design ;-) homemade.  Van hout dat ooit een tafel van zoon afkomt. Fijn met licht, want wat ís het toch donker! Knappe man, nietwaar.Gisteren planden we hier bij mij de agenda voor een extra algemene vergadering over de toekomst van ons koor. De leden zijn en worden ouder en ouder. De stemmen gaan kraken en lidmaatschappen worden opgezegd. De vergadering moet beslissen of we het koor opheffen. Dat "even plannen van de vergadering" liep uit tot een drie uur durend koffiekransje.  

Daarna reden de chef en ik naar Ikea in Aarhus omdat we nieuwe barstoelen noduíg hadden en die waren in Odense uitverkocht. Gossie, wat gaat de snel als je weet wat je nodig hebt. Net na de ingang even intikken wat je wilt hebben, click en bestel en je krijgt een code op je telefoon. Daarmee naar de kassa om te betalen en je spullen liggen klaar op een winkelwagen, zó mee te nemen. Nog tijd voor een hotdog voor de chef en een ijsje voor mij en hups weer naar huis. 


Nu heb ik eindelijk drie krukken!

4 opmerkingen:

 1. Dat lijkt wel een lampenvoet van jengablokjes. Hij is wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bijzonder dat je geboortehuis heb gevonden, volgens mij een jachthaven in Dordrecht.
  Zeker een mooie lamp, Chef kan dat wel.
  Je houdt het niet tegen, ouder worden, dan wordt zingen ook moeilijker.
  Haha, hotdog en ijsje was hier ook een ritueel. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik op 23, hoek langijzerenbgrugstr. Maar ' mijn nr' is veranderd. Ik vind het een ongelooflijk toeval

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!