Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 6 oktober 2022

Taal-verwarring, verdwenen vorken en verslaving

Ik speel het spelletje "world of wonders" op m'n telefoon. In het Deens, want ik moet zeker ook deze "aangeleerde" taal bijhouden nu ik niet meer schrijf voor m'n werk. Tjeses, da's best moeilijk. Ik speel namelijk wordfeud in het Nederlands, mijn blog in het Nederlands en het woordspel in het Deens.

Ik lees daarnaast wel meestal Deense boeken, zing Deense liedjes, schim Deense teksten en veel meer van dat soort, maar:

Taalverwarring onstaat. 

voorbeeld:

"Nee, dit woord kent wordfeud niet."

 "Jammer maar dit is geen Deens woord"

Aaahgr!!

Ik moet af en toe echt goed nadenken! Goed voor m'n hersens, dat wel.

Oefening baart kunst, zal ik maar zeggen. Het voordeel van spelletjes op een mobieltje is dat ik daar niet verlies. (tijdverspilling?)

Dan over die verdwenen vorken. Ik had er twaalf. Twee ervan waren al langer verdwenen, maar ik had er twee in reserve. Niet helemaal hetzelfde motief ja, maar dat gaf niet. Vandaag telde ik in totaal wederom slechts tien vorken. Hoe kun je in 's hemelsnaam vorken verliezen? Vier stukls! Een optie is natuurlijk de vuilnisbak, maar met het scheiden van al het vuil lijkt me dat bijna onmogelijk. Nå, pyt! 

En mijn verslaving geldt de Netflix serie 
The Good Doctor". Heb je die ook gezien?

 't Is toch wat! Ik geloof dat er zes series zijn en ik ben nog niet eens klaar met serie drie. Fijn voor herfstige dagen. 

In het echte leven krijgt de chef weer eens een penicilinekuur vanwege een infectie in z'n longen. Gelukkig geen koorts, maar wel moe en pijn.

Leve het leven!


2 opmerkingen:

  1. Het is wel een spel om meer Deense woorden te leren.
    De vorken zijn net sokken, je raakt er altijd wel een kwijt.
    Sterkte voor Chef, hoop niet dat hij benauwd is. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt me lastig, dat wisselen van taal. Maar jij bent talig, dat scheelt. Over die vorken... wij hadden bestek met van alles 9 stuks. Niets is meer compleet.Alleen de kleine vorken, daar zijn er nog negen van. Heel irritant. Ik kan alleen maar bedenken dat als ik etensresten in de groene bak kieper, dat er dan een mes of een lepel meegaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!