Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 17 maart 2024

Mobieltje
Ons leven ligt in 2024 hoofdzakelijk op onze mobile telefoons. MitID, waarmee je alles moet verificeren, mobilePay, zoiets als een Tikkie in NL, ons bankgebeuren, zelfs het bedrijfsconto, e-Boks, voor officiele berichten, de huisarts en de medicijnenlijst, de camera en de foto's, adressen, WhatsApp, Messinger, muziek en rijbewijs....en nog veel meer.

En dan...moet er een nieuwe telefoon worden aangeschaft. Nee, niet voor mij maar de oude van de chef wordt niet meer ondersteund. De aanschaf was een fluitje van een cent, maar het installeren van alles...pffft.

Voor alle zekerheid had de chef een afspraak met onze zoon gemaakt en zo reden we gisteren , bewapend met de oude en nieuwe telefoon plus zijn paspoort, naar Odense. Omdat er zoveel zekerheid moet zijn (natuurlijk echt nodig) moet er nogal veel opnieuw geïnstalleerd en geverificeerd worden. Gelukt! Gelukkig!

Met het installeren, koffie drinken, van de ijstaart snoepen en gezellig geklets werd het al snel avond. De chef trakteerde op lekkerijen van Chicago burgers voor we weer naar huis reden.  
Vandaag schijnt de zon en ik zeemde eindelijk de ramen. Na al die winderige weken was het hoognodig.

Nu kan ik weer naar buiten kijken!


5 opmerkingen:

 1. Het overzetten is niet zo heel lastig, maar je moet net even weten hoe het gaat.
  Maar een zoon die je kan helpen is een uitkomst. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zouden wij ook wel hulp bij nodig hebben, maar met zo’n lekkernijen en gezellig buurten, is dat een leuk uitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil eigenlijk ook heel graag een nieuwe, voooral vanwege de foto's, maar ook om andere redenen. Maar ik zie er zo tegenop!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!