Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 29 december 2024

Op de valreep van het jaar nog wat over eten.

 

Kruimel voor de Deense æblekage.
Twee beschuiten, een handvol müsli, een restje pepernoten en bitterkoekjes. Even roosteren met wat boter, honing en suiker en strakjes als laagjes in de æblekage. Iets lekkers voor bij de koffie/thee. Zo gaan de restjes op; ook de appels die nog over waren ;-)

Strakjes komt Philip; ik haal hem af op het station.

In de wintermaanden eten wij graag gemarineerde haring bij de lunch. Bij vette vis is een snaps lekker. De chef kreeg een jubleumssnaps met kerst en trakteerde op een glaasje.

Skål! Op onze gezondheid.



3 opmerkingen:

  1. De Deense æblekage lijkt me best lekker, veel onverwachte smaken.
    Chef heeft gelijk haring moet zwemmen.

    Ook een gelukkig nieuwjaar gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proost! En die restjes zo gebruiken... wat een goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk recept! En mooi om zo ook restjes op te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!