Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 21 november 2025

Rijstebrij met...

Donderdags is de chef bij Makerspace als vrijwilliger en komt meestal pas rond acht uur  's avonds thuis. Die dag eet ik wat ik lekker vind - en hij minder. Risotto, zuurkool enz. Gisteren at ik rijstebrij. Niet met suiker en kaneel zoals hier ter land maar op de Nederlandse wijze, met bruine suiker. 

Rijstebrij hoort hier bij de wintermaanden. Met kerstmis wordt het omgetoverd in risalamande, rijstebrij met slagroom erdoor en wat amandelschijfjes. Met warme kersensaus. Een toetje ;-)





En inderdaad, ik vond mijn pinkaart terug. Met dank aan Sint Anthonis ;-) Hij lag onder de verwarming in de kamer. Hoe 'tie daar terechtkwam....????
Maar ja, ik heb hem maar middendoor gevouwd want hij (of is het een zij) kan weg. Ik heb inmiddels een nieuwe.
 

Toch prettig om te weten dat ie gewoon hier thuis lag en niet ergens in de stad of in het bos.

2 opmerkingen:

  1. Dat aten wij vroeger ook wel rijstebrij met suiker en kaneel, het liefst nog een klontje boter.
    Het geeft je toch meer rust als je de verloren pinkaart in je eigen huis vind. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoete rijst vind ik een gruwel maar Antonius is ook mijn beste vriend!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!