Over dingen en doetjes in Denemarken.

zaterdag 19 november 2011

Een verlaat cadeau en deense klejner.

Vandaag heb ik een gekregen verjaardagscadeau "ten gelde" gemaakt. Ik had een uitnodiging en een VIP kaartje voor de grote shopping-bazar, vooraf gegaan door een ontbijt in de foyer, gevolgd door een hele leuke voorlezing over positief denken. Mijn vriendin kwam me al om kwart voor negen halen en samen fietsten we naar de Beurs. Koffie, croissants en een hilarische lezing; dat begon goed. Op onze stoelen stonden tassen klaar met modetijdschriften, een drankje en een snoepje. Na afloop waren we de eerste bezoekers op de beurs. En tjonge jonge wat een aanbod. Het waren hoofdzakelijk internetfirma's die hier hun waren aanboden en dat was ver beneden de winkelprijs! Ik heb alvast drie kerscadeautjes gekocht.


Weer thuis had de heer des huizes inkopen gedaan om Klejner te bakken (hier zeggen we dat klejner gekookt worden). Klejner zijn de oudst bekende baksels (kerstkoekjes) in DK (en in de rest van Scandinavie). Je bakt ze in olie, net als oliebollen. En alleen in de kersttijd.....

Om ze te maken gebruik je een klejnespore. Dat is net een radeerwieletje, maar dan van hout. Je maak een snee in het midden en dan wring je de ene kant door het gat, zodat ze een gedraaide vorm krijgen.  Mmmmmm, lekker!


3 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n VIP ontbijt met lezing en beurstoegang, zeker als je er alvast wat kerstinkopen kan doen.

  Dacht ik je recept te pikken, bleek mijn Deens niet toereikend... Die Klejner zien er in ieder geval heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd leuk om nog zo'n verjaarscadeau te goed te hebben. Die klejner zien er veelbelovend uit. Smaken ze ook oliebollenachtig?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. naj web stranice za smještaj u Hrvatskoj

  Here is my weblog: oglašavanje apartmana

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!