Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 6 november 2011

Lotjes en iPodjes.


Een ieder die de eer heeft Oma te zijn, weet ook dat je portemonnai regelmatig wordt aangesproken om lotjes, kalenders, postzegels en andere spullen te kopen om "het goede doel" te steunen. Ach ja, het kind moet het leren en niet ieder is een geboren verkoper, die zijn of haar spullen aan alleman kan verslijten. Daarom staan oma's en opa's bovenaan de verkoopslijst. Graag gedaan hoor! Nu heb ik dus 50 etiketjes voor de komende kerstcadeautjes. Een pakje wordt hier altijd vergezeld van een kaartje, waarop de gever vermeldt staat. Voor de allerkleinsten is dat natuurlijk de kerstman:-) Da's genoeg voor een paar jaar!

Het is hier nog steeds miezerig en mistig. Niet koud, nee hoor, maar bij lange na niet dat mooie weer als in NL. De baas is nog steeds niet helemaal ok. Het gaat wat beter, maar hij blijft nog maar liever binnen. Ik heb nog steeds mijn stappenteller en stap wat meer in de weekends. Ons team is in Berlijn....ik bijna....!! Omdat ik toch vaak dezelfde route volg zou dat misschien gaan vervelen als ik niet een boek in mijn oren had. Met de iPod ben ik al bezig aan boek nummer vijf! Tjonge, jonge, dat loopt lekker! Ik koop ze op CD (goedkoop), of ik download ze van Danmarks Radio, die een aantal keren per jaar e-boeken plaatst die je gratis kunt "afhalen". Meestal zijn het deense of scandinavische schrijvers en tot nu ben ik helemaal niet teleurgesteld. Ik luister alleen als ik wandel; dat geeft voldoende incitament om de deur uit te stappen; ook als het miezert!

2 opmerkingen:

  1. Leuk toch, dat je zo geregeld goede doelen steunt en je kleinkinderen blij maakt.

    Wandelen en 'lezen' tegelijk. Nee, dat zou voor mij niets zijn. Muziek misschien wel, maar je mist dan wel de geluiden van de natuur. Ik heb ooit gefietst met muziek op, maar dat had ik na vijf minuten wel bekeken. Ik geniet wel van de omgeving, ook al rijdt ik er al voor de 500e keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom jou even een hele dikke knuffel geven. Want dat kan je goed gebruiken. Als ik iets voor je kan betekenen moet je het zeggen he! Je mag me altijd prive mailen op my_place@live.nl niks moet, alles mag.

    Liefs Mariska

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!