Over dingen en doetjes in Denemarken.

vrijdag 4 november 2011

Geweldige service.


De recykling kalender voor 2012 lag vandaag weer in de bus. Daarop vermeldt de dagen dat de ophaaldienst langs komt om alles op te halen dat weer hergebruikt kan worden. Wij verzamelen: oud papier, karton, blik en alluminium, flessen, oude kleren, plasticfolie, flamingo en millieu-afval (batterijen, lampen enz). Een keer in de maand komt de wagen van "Genbrug" langs om de doorzichtig plastic zakken op te halen, waarin onze maandverzamelingen zitten. Dat is toch een geweldige service! Je hoeft er zelf niet mee te slepen; alleen vanuit de schuur of de binnen plaats. Het vergt natuurlijk wel plaats om al dit afval gescheiden te houden. Wij hebben 3 statieven op het plaatsje achter de schuur, twee binnen in de schuur en daarnaast nog een gewone vuilnisbak en een composthoop.

We doen het nu al jaren en het is een gewoonte geworden. In de bijkeuken staat een mand waar alles in gegooid wordt en die mand wordt een keer per dag leeggemaakt. Het geeft een goed gevoel en weet je wat: onze "Genbrugsdienst" werkt met een flinke winst.


Zoals manlief zegt: "Stront heeft altijd geld opgeleverd".

Dezelfde manlief is nog steeds helemaal niet lekker. Veel slapen, moe, geen eetlust, hoesten.....Naar de dokter? "Nee toch!! Die doet er toch niks aan". Nu lijkt het ook meer op een virus dat hier heerst. Bij dochter thuis zitten er ook drie in de lappenmand.

1 opmerking:

  1. Ik ben helemaal voor afval scheiding en toch doe ik er niet altijd aan mee, omdat wij de ruimte niet hebben voor vijf verschillende afvalberbergen. Oud papier, glas, groen en overig huisvuil scheiden we. Maar het plastic afval gaat gewoon bij het overig huisvuil, omdat we geen plek hebben om het een maand op te slaan.

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!