Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 2 november 2011

Over een verjaardag, allerheiligen en een zieke man.

De zoon was gisteren jarig!! Hoera, hoera. Geboren op één november, de dag van Allerheiligen. Ik heb een goede katholieke opvoeding genoten en daar was deze dag toch iets bijzonders. Maar wat zijn heiligen nou eigenlijk? De mooiste uitspraak die ik ooit hoorde was in verband met een bezoek aan een kerk met prachtige glas in lood ramen waarop uitbeeldingen van diverse scenes uit de bijbel. De zon scheen buiten en dat gaf een mooi effekt door de ramen. "Weet je wat heiligen zijn?" was de vraag. En het kind zei: "Ja, dat zijn mensen waar licht doorheen schijnt". Een betere benaming is , denk ik, niet te vinden.
Mijn zoon is geen heilige....maar wel een hele lieve zoon! Wat wil je dan nog meer. Philip en ik hebben foto's gemaakt; die zet ik er morgen op.

Die Philip, die Philip. Er is geen apparaatje veilig voor hem. Hij drukt op alle knoppen, draait aan alle hendeltjes, schroeft aan alles en haalt zijn speelgoed uit elkaar om te zien of het mogelijk is. Die wordt vast ingenieur (of klusjesman). Vandaar dat hij het fototoestel wilde bedienen. "Zellef doen!".

Ik was alleen naar de verjaardag want de grote baas was en is nog steeds ziek. En dan is de grote baas maar een klein baasje...Hij heeft het flink te pakken. Koorts, hoesten, rillerig, geen eetlust. Ochgerrem toch.

1 opmerking:

  1. Proficiat voor zoon en beterschap voor de baas!

    Lief, zo'n knulletje dat van alles uit elkaar haalt. Later zal het vast heel handig zijn, zo'n techneut in de familie!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!