Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 1 december 2011

Kerstkalenders en kabouters.


Als er december op de kalender staat komen de julekalendere (kerstkalenders). Ze zijn er met plaatjes achter de deurtjes, met chocolaatjes in de vakjes of met speelgoed. Ze zijn op de tv in vier verschillende uitgaven; voor de allerkleinsten, de schoolkinderen; de hele familie of de volwassenen. En degene die geen julekalender hebben hangen een kous op de deur voor kleine presentjes.

De kalenderkaarsen staan in de houders; op de scholen wordt er geknipt en geplakt van jewelste. Alles is klaar om de dagen tot kerstavond af te tellen.

Jaaa, de kerstkabouter krijgt deze maand zijn risengrød (rijstebrij) weer geserveerd. Je moet hem immers te vriend houden!!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb sinds vandaag mijn allereerste Adventkalender ooit in huis. En wel een digitale van 'jacquielawson.com'. En die is ontzettend mooi; iedere dag een mooi filmpje of spelletje en ook nog heel veel achtergrondinformatie over de scène. Voor 2 euro een maand lang lol!

    Eet smakelijk kabouter!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb vorige maand een adventkalender voor mijn zoon en vriend gekocht. Maar die hadden hem binnen 1 dag leeg gesnoept... Ja, zo heeft het geen zin he!

    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!