Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 4 december 2011

Rumtopf van het jaar!

Het was weer zo ver; de rumtopf werd gezeefd en in flessen gegoten; vandaag was het kiezen wie van de drie de beste "topf" had gemaakt. Wij, de vrouwen, overlaten het "brouwen" van die rumtopf aan de heren.
Dit jaar was "de verkiezing" bij de zoon in Odense. En dat werd een heel gezellige zondag; met regen en wind buiten, maar warmte en gezelligheid binnen! 
De winnaar..........de schoonzoon! Voor het eerst en welverdiend!
Volgend jaar wordt de staf uitgebreid met de zwager van de zoon; die wil zooooo graag meedoen!


De dag begon al vroeg; we hadden beloofd mee te gaan naar de kerstmarkt bij het Hans Christiaan Andersens kwartier (Hier zeggen we altijd HC Andersen en dat spreek je uit als ho see annersen).
Door het slechte weer waren er helaas niet zoveel bezoekers. Het was een heel gezellig marktje in de oude stijl. Ik heb er sydesalt gekocht. Dit is zout dat wordt gewonnen door zout water te laten cristaliseren. Je kunt het niet meekoken og braden, maar je gebruikt het alleen om bij te zouten. Nee, het is toch weer heel anders dan zeezout.
Het was wat koud en nat op de markt, maar er stond een prachtig oud pavillon en daar hebben we lekkere warme chocola en æbleskiver (deense flensjes) gehad.

1 opmerking:

  1. Goh, wat leuk, zo'n Rumtopf-competitie. Dus jullie kunnen de komende tijd lekker smullen.

    jammer dat het zo rustig was op de markt, maar jullie hebben het toch gezellig gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!