Over dingen en doetjes in Denemarken.

woensdag 23 januari 2013

Roddels en laster.

Vanavond ga ik naar de film "Jagten", (de jacht) in de Panorama Bioscoop hier in de stad.
Een film over laster, over het zwart maken van iemand; over wegpesten.

In de film is het een mannelijke pedagoog, die van pedofilie beschuldigd wordt. Hoe het allemaal loopt en afloopt zie ik vanavond wel. Het schijnt een sterke film te zijn.

Met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. (Hij heeft intussen aardig wat internationale bekendheid gekregen door zijn rollen in o.a. de James Bond films).

Het ene is fictie, het andere is de harde werkelijkheid. Onze jonge burgemeester heeft zijn functie neergelegd. Na een heksenjacht. Oh ja, hij heeft niet alles volgens het boekje laten verlopen. Hij had bijvoorbeeld zijn kilometer betaling niet op orde. Hij had een keertje de creditkaart van de gemeente gebruikt bij een etentje. Alles bij elkaar niet veel geld, maar ja, "ordnung muss sein". De gemeenteraad heeft een jacht ingezet; ze hebben hem uitgekleed; ze hebben hem veroordeeld. Je wordt er gewoon niet goed van. Begrijp me wel, als hij verkeerde dingen gedaan heeft, dan moet hij natuurlijk ter verantwoording worden geroepen. Maar deze hetze is vernederend.

De kranten? De pers? Die doen volop mee. Je moet toch nieuws verkopen! Jakkes!

2 opmerkingen:

  1. Je had inderdaad al eerder geschreven dat je je afvroeg of de burgemeester het ging redden. Kennelijk hebben ze redenen gezocht en gevonden om hem weg te werken. Jammer dat het zo loopt en dat de media er ook van 'smullen'...

    Hoe was de film?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik volg nu Borgen. Echt een supergave serie. Zal jij ook al wel gezien hebben of niet? Tja en politiek gedoe, zal er altijd zijn. De media mag zich ook wel 'ns achter de oren krabben of al wat ze doen wel zo kies is.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!