Over dingen en doetjes in Denemarken.

donderdag 24 januari 2013

Van wolven, ijs en film


De wolf is terug. In het westen van Jutland (niet zo ver hiervandaan) zijn wolven gesignaleerd. Een berekening zegt dat er nu ongeveer 100 wolven in het wild leven. Er is namelijk (vr)eten genoeg! We hebben veel te veel wild op het moment. De jagers kunnen het niet bijhouden (en we hebben nogal wat jagers).
Omdat er zoveel wild is en de wolven schuw zijn, zullen ze geen mensen aanvallen. Maar de schapenhouders zijn zeer op hun hoede.


Sinds die beruchte maandag, toen het blééf sneeuwen, is het hier droog gebleven. Droge vorst, wat de sneeuw doet kristaliseren en laat wegvliegen. De ijsklomp onder mijn auto blijft zitten; die is zo hard als steen. Nog even, zegt de meneer van het weer: in het weekend gaat het dooien.......

De film? Die was de moeite zeker waard. Áls hij ooit op dvd komt, met nederlandse ondertitels is hij een koopje waard. Goed gespeeld, goed gemaakt, niet triest maar je gaat wel nadenken...

Oh ja, ik was ook nog bij de tandarts. De kies, waarvan ik dacht dat ie eruit moest, blijft nog even zitten. Het is de achterste, die net ernaast, die een probleempje is. Die zit een beetje los...Ze hebben met drie man boven mijn mond gehangen om een oordeel te vellen. Het werd: een goedje ingespuiten, zodat hij weer een tijdje meekan. 
Hij is "onder toezicht" gesteld.

1 opmerking:

  1. Ja, de winter heeft hier plaats gemaakt voor de herfst! Bij jullie ook?

    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!