Over dingen en doetjes in Denemarken.

maandag 24 februari 2014

Wat zeggen de deense kranten...?

Hollænderne fik isen til at smelte

De hollandske skøjteløbere var på forhånd udråbt som de største favoritter i spurtkonkurrencerne på skøjter. Og det levede de sandelig op til, da de tog 23 af 36 mulige medaljer i den disciplin.
Foto: AP
Foto: AP
De orangeklædte lynskøjtere var så hurtige, at man nærmest skulle tro, at de havde en motor siddende på ryggen, men suveræniteten skete uden snyd. Til gengæld var ensidigheden så stor, at det aldrig er set før i skøjtekonkurrencerne ved vinter-OL.
Den store succes menes at være skabt på baggrund af de mange kanaler, som hollænderne har. Specielt hovedstaden, Amsterdam, er kendt for at have en masse vandløb, som fryser til is om vinteren til stor glæde for medaljehungrende skøjteløbere.

De nederlanders lieten het ijs smelten.
De nederlandse schaatsers waren al van te voren uitgeroepen tot de grootste favorieten in de sprint-wedstrijden op schaatsen. En dat maakten ze zeker waar, daar ze 23 van de 36 mogelijke medailles in deze discipline wonnen.
De in oranje geklede bliksemsnelle schaatsers waren zo snel, dat je zou geloven dat ze een motertje op hun rug droegen, maar hun souvereniteit bewezen ze zonder bedrog. Daarentegen was de eensvormigheid zo groot, als nooit eerder gezien bij de schaatscompetities van de winterspelen.
Her grote succes denkt men is te danken aan het feit dat er zoveel kanalen zijn waar de nederlanders op kunnen schaatsen. Speciaal in de hoofdstad Amsterdam ziet men veel wateren, die 's winters bevriezen tot grote vreugde van de medaillehongerige schaatsers.
Ahum; ik denk dat er een journalist is die eens een keertje naar Nederland moet. Wat een onzin, dat laatste stukje. Ik wou het jullie niet onthouden. (Jaloezie???)2 opmerkingen:

  1. Valt nog mee dat de journalist niet denkt dat we op klompen schaatsen tussen de tulpen en molens door. Ha, ha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha! We schaatsen wat af op die 'diepbevroren' sloten en kanalen. Vooral dit jaar..

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig, laat gerust een reactie achter!