Over dingen en doetjes in Denemarken.

zondag 1 mei 2016

Verjaardag vieren.

...die van de chef (of moet ik schipper zeggen).
Zo'n gezellige dag gehad.
Zo dankbaar dat ze zo graag hier komen...
dat ze lachen en praten en eten en spelen en kletsen en..en..

De lieve dochter, die vanaf augustus een nieuwe baan heeft. Van de stress in het gewone onderwijs had ze genoeg; ze gaat weer terug naar een "efter"-school. Met één avondwacht per week, met één weekendwacht een keer per drie weken, minder lesuren, minder stress.
De schoonzoon, die vanmorgen eerst de remmen van z'n auto probeerde te vernieuwen maar de wielen zaten te vast. Moet ie toch naar de garage. Die een enorm goede extra vader voor de twee oudste kleinkinderen is. 
Met het tienermeisje, dat de tiener-nukken van zich af heeft geschud en een heerlijke meid is geworden. Morgen beginnen de schriftelijke examens! Succes!

Ik zei toch: Lachen!?" (houden ze zich per se in).

Met de confirmand van een week geleden, die het feest gisteren nog eens bij zijn vader en diens familie vierde. Die af en toe de wens heeft om even enig kind te zijn, maar omdat hij zo'n fantastische broer is wil iedereen altijd "aan hem hangen".


Met kruidje-Carl, die graag alles met anderen wil delen. Hij had z'n haar oranje geverfd (waterverf), maar hij vond het toch niet zo mooi en moeder heeft het meeste eruit gewassen.

Met de zoon; die uren met z'n vader kan bomen over alles. Die met een zeekaart over de Lillebælt kwam en een reddingsvest.
Die op het moment zijn creatieve kanten probeert in het waarmaken van een droom.


Met een lieve schoondochter, die een moeilijk jaar achter de rug heeft en probeert om de zon weer op haar plaats te krijgen. Die altijd zo attent is!
En met het jongste kleinkind, met een ijzersterke wil en een pienter hoofd. Bijna de grootste van de klas. Hij wil alles zelf/alleen doen, zelfs naar school fietsen (maar hij mag nog niet alleen door het drukke verkeer in Odense).


De zon werkte mee om de dag nog feestelijker te maken.


Dat vraagt om voetballen.
De vaders kwamen mee doen! 


Er werd gespeeld en gezweet.
De shirtjes gingen uit; er werd meer limonade aangesleept.

De zon scheen dat het een lieve lust was. 
Zelfs zo sterk, dat Carl met z'n iPad onder het bureau in de schaduw kroop.

zoek de zon schaduw op.


1 mei...
...kon niet beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Gezellig, laat gerust een reactie achter!